Kαναδάς: Αυτός ο ινδιάνος αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ

Kαναδάς: Αυτός ο ινδιάνος αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ Facebook Twitter
0

Οι λαμπερές όλο χαμόγελα φωτογραφίες που μεταδίδουν τα πρακτορεία από την επίσκεψη του Ουίλιαμ και της Κέιτ στον Καναδά, αφήνουν μόνο την εικόνα ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να τσουγκρίσουν ή να παρακαθίσουν σε γεύμα με το βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος και τον φωτογενή George.

Kαναδάς: Αυτός ο ινδιάνος αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ Facebook Twitter

Ωστόσο, υπάρχει και κάποιος που σνόμπαρε χωρίς δεύτερη σκέψη το Δούκα και την Δούκισσα του Cambridge. Πρόκειται για τον ηγέτη των ιθαγενών Okanagan Stewart Phillip, ο οποίος αρνήθηκε τη συνάντηση και αποχώρησε την τελευταία στιγμή, λέγοντας ότι ένιωσε πώς θα συμμετείχε σε ένα event-παρωδία, που συγκαλύπτει την αληθινή σχέση μεταξύ του Καναδά και των αυτοχθόνων πληθυσμών του.

Thank you to all of the Yukoners that came out to welcome The Duke and Duchess to Yukon - it's been an incredible two days! #RoyalVisitCanada ?? Image © PA

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kensington Palace (@kensingtonroyal) στις

Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο ηγέτης των ινδιάνων  της περιοχής αρνήθηκε να εμφανιστεί σε μια τελετή συμφιλίωσης στη Βικτώρια, στη διάρκεια της οποίας θα δινόταν ένα δαχτυλίδι στον Ουίλιαμ, ένδειξη της στενής σχέσης μεταξύ του στέμματος και των  αυτοχθόνων λαών.

Kαναδάς: Αυτός ο ινδιάνος αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ Facebook Twitter

Ο Phillip δήλωσε στο CNN ότι ακύρωσε τις εμφανίσεις για να ευαισθητοποιήσει για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες σε ολόκληρο τον Καναδά, «Δεν ήταν έλλειψη σεβασμού, ήταν θέμα αρχής », είπε.

The Duke and Duchess meet children from the Carcross Tagish First Nation community in the historic town of Carcross - thank you for such a memorable welcome! #RoyalVisitCanada ?? Image © PA

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kensington Palace (@kensingtonroyal) στις

"Η εμβάθυνση της φτώχειας στις κοινότητες μας, μας θυμίζει  τις αγνοούμενες και δολοφονημένες γυναίκες και κορίτσια και την συνεχή αμέλεια των εγχώριων πολιτικών προστασίας του παιδιού στην περιοχή μας. Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω σε αυτή την τελετή», τόνισε ακόμη.  

O Phillip εγείρει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των αυτοχθόνων γυναικών που αποτελούν το 4% του γυναικείου πληθυσμού του Καναδά, ενώ αντιπροσώπευαν το 16% όλων των γυναικών δολοφονήθηκαν μεταξύ 1980 και 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης.
Σε απάντηση, η καναδική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα 43 εκ. δολαρίων για τις δολοφονημένες γυναίκες και κορίτσια. Η έρευνα αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το 2018.

Πάντως αυτό το διπλό σνομπάρισμα δεν φάνηκε να επηρεάζει το κέφι του Δούκα και της Δούκισσας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με χαμόγελα και αυτή την τελετή με τον αντικαταστάτη του Stewart Phillip, Jonathan Kruger.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM