Καλιφόρνια: Νέος φόνος άοπλου αφροαμερικανού επειδή είχε "περίεργη συμπεριφορά"

Καλιφόρνια: Νέος φόνος άοπλου αφροαμερικανού επειδή είχε "περίεργη συμπεριφορά" Facebook Twitter
1

 

Ένας Αφροαμερικανός που είχε περίεργη συμπεριφορά έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Καλιφόρνια. Πολύ σύντομα διαδηλωτές βγήκαν τους δρόμους της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατηγορώντας τις δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι για μία ακόμη φορά προέβησαν σε υπέρμετρη χρήση βίας.

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα στο Ελ Καχόν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά του Σαν Ντιέγκο, με το νέο τραγικό συμβάν να προστίθεται σε μια σειρά θανάτων άοπλων Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

 

Τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου ήρθαν αντιμέτωπα με έναν άνδρα 30 περίπου ετών, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, πίσω από ένα εστιατόριο, αφού είχαν ειδοποιηθεί για ένα πρόσωπο που είχε περίεργη συμπεριφορά. Κυκλοφορούσε στον δρόμο, ανάμεσα στα οχήματα που βρίσκονταν εν κινήσει, διευκρίνισε η αστυνομία του Ελ Καχόν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

 

Καλιφόρνια: Νέος φόνος άοπλου αφροαμερικανού επειδή είχε "περίεργη συμπεριφορά" Facebook Twitter

 

Ο άνδρας περπατούσε ακανόνιστα μπροστά από τους αστυνομικούς, ενώ αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και να βγάλει το χέρι του από την τσέπη του.

 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του μιλήσουν, όμως κάποια στιγμή ο άνδρας «ταχύτατα έβγαλε ένα αντικείμενο από την τσέπη του παντελονιού του, ένωσε τα χέρια του και τα προέταξε προς έναν από τους αστυνομικούς κάνοντας μια κίνηση που έμοιαζε με εκείνη ενός σκοπευτή».

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζεφ Ντέιβις δεν διευκρίνισε για τι είδους αντικείμενο επρόκειτο, όμως είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

 

Ο αστυνομικός προς την πλευρά του οποίου ο άνδρας έμοιαζε να στόχευε πυροβόλησε «πολλές φορές» και την ίδια στιγμή ένας δεύτερος αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου ηλεκτρικής εκκένωσης που είχε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που έδειχνε ότι το θύμα στόχευε εμφανώς τον αστυνομικό κρατώντας ένα αντικείμενο.

 


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατηγορώντας την αστυνομία ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα χωρίς να του απευθύνει καμία προειδοποίηση.

 

«Έφθασαν στο σημείο έχοντας βγάλει ήδη τα όπλα τους και τον πυροβόλησαν πέντε φορές» είπε μια διαδηλώτρια, η Ριμπιντεάι Μουμπαϊούα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KUSI.

 

«Κανείς δεν τον προειδοποίησε, δεν του είπε να μείνει ακίνητος, να σταματήσει όπου βρισκόταν. Και να που άλλος ένας άοπλος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός» από αστυνομικά πυρά.

 

Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τα πρώτα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς. Μια γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι η αδελφή του θύματος, ακούγεται να λέει ότι εκείνη τηλεφώνησε στην αστυνομία.

 

«Θεέ μου. Σκοτώσατε τον αδελφό μου. Εγώ τηλεφώνησα για βοήθεια και... εσείς τον σκοτώσατε» λέει η γυναίκα στο βίντεο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
NEWSROOM