ΟΗΕ: Γαλλία και ΗΠΑ καταγγέλουν εγκλήματα πολέμου και βαρβαρότητες στην Συρία

ΟΗΕ: Γαλλία και ΗΠΑ καταγγέλουν εγκλήματα πολέμου και βαρβαρότητες στην Συρία Facebook Twitter
0

Mε σκληρή γλώσσα κατά του Πούτιν και του Άσαντ ξεκίνησε πριν λίγο η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι το οποίο βομβαρδίζεται για τρίτη μέρα.

Η Γαλλία κατήγγειλε τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττονται στο Χαλέπι επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα», λίγο πριν από την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ενώπιον των δημοσιογράφων ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία και χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συνιστούν «βαρβαρότητα», όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.


Η Μόσχα στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών, που όπως διατείνεται, θέλουν να τον ανατρέψουν.


Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι είναι πεπεισμένος πως η κατάσταση στη Συρία μπορεί να αναστραφεί και επισήμανε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ επιχειρούν να διασώσουν την εκεχειρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM