Η αστυνομία του Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο της δολοφονίας του αφροαμερκανού Κιθ Σκοτ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η αστυνομία του Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο της δολοφονίας του αφροαμερκανού Κιθ Σκοτ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter
2

Μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ήταν η σειρά της αστυνομίας να δώσει στα ΜΜΕ δύο βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε μαζί με τα βίντεο, δύο αστυνομικοί με πολιτικά που βρίσκονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά και ετοιμάζονταν να εκτελέσουν ένα ένταλμα σύλληψης για ξεχωριστή υπόθεση, είδαν το SUV του Σκοτ να παρκάρει δίπλα τους.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είδαν τον Σκοτ να στρίβει ένα τσιγάρο με μαριχουάνα, αλλά δεν θεώρησαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ως άμεση προτεραιότητά τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ένας από τους αστυνομικούς όμως «παρατήρησε ότι ο κ. Σκοτ κρατούσε όπλο» τονίζει η αστυνομία του Σάρλοτ. «Λόγω του συνδυασμού των ναρκωτικών και του όπλου που ο κ. Σκοτ είχε στην κατοχή του, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επεμβαίνουν για την προστασία του κοινού».

Στο ένα από τα δύο βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη (το ένα είναι τραβηγμένο από κάμερα ενσωματωμένη σε στολή αστυνομικού και το άλλο από την κάμερα του περιπολικού), διακρίνονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον Σκοτ να ρίξει το όπλο και να βγει από το αυτοκίνητο.

Αυτός μοιάζει να υπακούει, αλλά όταν βγαίνει από το αυτοκίνητο δεν σηκώνει τα χέρια του ψηλά. Επίσης, από τη συγκεκριμένη λήψη δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατάει όπλο στο αριστερό του χέρι.

Το δεύτερο βίντεο που έχει τραβηχτεί από κάμερα ενσωματωμένη πάνω στη στολή ενός από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, διακρίνεται μόνο ένα χτύπημα στο τζάμι του αυτοκινήτου του Σκοτ, ως εντολή να βγει από το αυτοκίνητο και η κατάληξη του αιματηρού περιστατικού με τον Σκοτ να βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος.

Μπορείτε να δείτε και τα δύο εδώ:

Με στοιχεία από τη Guardian

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ