Εκεχειρία τέλος στη Συρία-Δεν υπάρχει ανακοίνωση για παράταση

Εκεχειρία τέλος στη Συρία-Δεν υπάρχει ανακοίνωση για παράταση Facebook Twitter
0
Η εκεχειρία επτά ημερών που κήρυξε ο συριακός στρατός εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για παράτασή της.
Το "καθεστώς ηρεμίας" ανακοινώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου έπειτα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Οι αντάρτες και οι κυβέρνηση αλληλοκατηγορούνται για σειρά παραβιάσεων της εκεχειρίας, που είναι η δεύτερη η οποία εφαρμόζεται φέτος.
Στην ανακοίνωσή του για το "καθεστώς ηρεμίας", ο συριακός στρατός ανέφερε ότι αυτό έληγε στις 23.59' την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 50 παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός που έχει κηρυχθεί στη Συρία , μεταδίδει το πρακτορείο Ρία Νόβαστι, επικαλούμενο το υπουργείο Αμύνης.

 

Οι παραβιάσεις καταγράφηκαν στις συριακές επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Χάμα, της Λαττάκειας, της Χομς, της Νταράα, μεταδίδει το πρακτορείο.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM