Πολύνεκρες μάχες στη νοτιοανατολική Λιβύη

Πολύνεκρες μάχες στη νοτιοανατολική Λιβύη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στις μάχες που έχουν ξεσπάσει τις δύο τελευταίες μέρες μεταξύ της φυλής των Τούμπου και δυνάμεων που συνδέονται με τον στρατό της Λιβύης στην Κούφρα, στη νοτιο-ανατολική Λιβύη, έγινε σήμερα γνωστό από τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με γιατρό των Τούμπου, είκοσι άτομα της φυλής του σκοτώθηκαν "ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά", ενώ ο διοικητής ταξιαρχίας "Ασπίδα της Λιβύης", ανέφερε ότι τρεις από τους άνδρες του έχασαν τη ζωή τους στις μάχες.

Οι Τούμπου είναι μια εθνική κοινότητα, που ανήκει στη μαύρη φυλή και μέλη της ζουν στο Νότο της Λιβύης όπως επίσης και στο έδαφος της Νιγηρίας και του Τσαντ. Συνολικά υπολογίζεται ότι αριθμεί περισσότερους από 400 χιλιάδες ανθρώπους.

Ο αρχηγός της λιβυής φυλής Τούμπου Ισά Αμπντελματζίντ Μανσούρ έχει πρόσφατα δηλώσει πως οι συμπατριώτες του υφίστανται εθνικές εκκαθαρίσεις και αντιδρώντας μπορεί να αποσχιστούν από τη Λιβύη.


«Ανακοινώνουμε την ανασύσταση της οργάνωσης “Mέτωπο των Τούμπου για τη σωτηρία της Λιβύης” για την προστασία των Τούμπου από τις εθνικές εκκαθαρίσεις. Εάν αυτό αποδειχθεί ανεπαρκές, θα απαιτήσουμε εξωτερική επέμβαση και θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία κράτους όμοιου με το Νότιο Σουδάν», δήλωσε ο Μανσούρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM