Οι αρχές του Μπανγκλαντές σκότωσαν τον εγκέφαλο της επίθεσης στην Ντάκα

Οι αρχές του Μπανγκλαντές σκότωσαν τον εγκέφαλο της επίθεσης στην Ντάκα Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Μπανγκλαντές σκότωσαν τον εγκέφαλο της επίθεσης στην Ντάκα Facebook Twitter

 

Νεκρός είναι ο ισλαμιστής που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης σε καφέ της Ντάκα στο Μπανγκλαντές την 1η Ιουλίου, στην οποία 22 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης κοντά στην Ντάκα, επί μία ώρα περίπου σημειώνονταν ανταλλαγές πυρών μεταξύ των αστυνομικών και των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, οι εξτρεμιστές είχαν οχυρωθεί σε μια κρυψώνα στο Ναραγιανγκάν, μια περιοχή 25 χλμ. νοτία της Ντάκα. 

«Ο Ταμίμ Τσουντχούρι είναι νεκρός. Είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης στη (συνοικία) Γκουλσάν και ο αρχηγός της JMB» (της οργάνωσης Τζαμαγετούλ Μουτζαχιντίν Μπανγκλαντές), ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας. Ο Ταμίμ Τσουντχούρι, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, καναδική και μπανγκλαντεσιανή, αναζητούνταν από τις αρχές μετά την επίθεση στη Ντάκα. 

 

Η εκτός νόμου εγχώρια ισλαμιστική οργάνωση JMB κατηγορείται για τον φόνο δεκάδων ξένων, όπως και μελών θρησκευτικών μειονοτήτων.

Την 1η Ιουλίου 22 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ιταλοί και Ιάπωνες, σφαγιάστηκαν από πέντε άνδρες που εισέβαλαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Γκουλσάν.

 

Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας του Μπανγκλαντές Α.Κ.Μ. Σαχιντούλ Χόκε δήλωσε ότι η αστυνομία είναι «99% σίγουρη» ότι ο Ταμίμ Τσουντχούρι βρισκόταν μέσα στην κρυψώνα στην οποία έκανε έφοδο η αστυνομία. Ο Τσουντχούρι έφθασε στο Μπανγκλαντές από τον Καναδά πριν από τρία χρόνια και έκτοτε, σύμφωνα με την αστυνομία, διηύθυνε και χρηματοδοτούσε μια εκστρατεία ριζοσπαστικοποίησης νεαρών μουσουλμάνων.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη σφαγή στη Ντάκα την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, οι αρχές του Μπανγκλαντές αρνούνται την παρουσία οποιασδήποτε διεθνούς τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα, ενώ απέδωσαν την ευθύνη πρόσφατων επιθέσεων στην JMB.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ