Βαρύ πένθος στην Ιταλία - 267 οι νεκροί από το σεισμό

Βαρύ πένθος στην Ιταλία - 267 οι νεκροί από το σεισμό Facebook Twitter
0

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 267 και σχεδόν 400 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.


Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην περιοχή. Περισσότεροι από 900 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, 57 μεταξύ αυτών καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα.

Ιταλοί αξιωματούχοι λένε ότι σε ορεινές περιοχές η καταστροφή είναι τεράστια και πως κάποιες περιοχές έχουν "σβήσει" από το χάρτη . Στο χωριό Pescara del Tronto έχουν μείνει όρθια μόνο πέντε σπίτια όπως μεταδίδουν οι New York Times και η αποκατάσταση είναι μάλλον αδύνατη.

 

Χθες,  ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως θα γίνει ανοικοδόμηση στα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές.


«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.


«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.

 

Βαρύ πένθος στην Ιταλία - 267 οι νεκροί από το σεισμό Facebook Twitter



Η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Όσο οι ώρες περνούν, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα λιγοστεύουν, αλλά τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ