Ο Ρέντσι υπόσχεται την ανοικοδόμηση των περιοχών που ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία

Ο Ρέντσι υπόσχεται την ανοικοδόμηση των περιοχών που ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Η Ιταλία θα ανοικοδομήσει τα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.


Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία και ισοπέδωσε πολλά χωριά και πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.


«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.


«Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται η ώρα να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ