"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι

"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter
14
"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter

Έντονες αντιδράσεις στα social media έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το πρωί και δείχνουν γάλλους αστυνομικούς σε παραλία της Νίκαιας να υποχρεώνουν μια γυναίκα που φορά μπουρκίνι να βγάλει ορισμένα από τα κομμάτια που το αποτελούν, στο πλαίσιο της ευρύτερης απαγόρευσης της συγκεκριμένης ενδυμασίας που έχει αρχίσει να επιβάλλει η Γαλλία. 

Τις τελευταίες ημέρες διάφορες πόλεις της Γαλλίας έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρο που απαγορεύει το μπουρκίνι, το οποίο καλύπτει και το σώμα και το κεφάλι, λέγοντας πως η συγκεκριμένη θρησκευτική ενδυμασία προκαλεί ανησυχία στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί να στέκονται πάνω από μια γυναίκα ξαπλωμένη σε παραλία της Νίκαιας, στην φημισμένη Promenade des Anglais, όπου τον περασμένο μήνα έγινε η τρομοκρατική επίθεση με ένα φορτηγό που έπεσε πάνω στο πλήθος, αφήνοντας πίσω 86 νεκρούς.

 

 

Αμέσως μετά την έλευση της αστυνομίας, η γυναίκα βγάζει την γαλάζια μακρυμάνικη τουνίκ που φορά, με έναν από τους αστυνομικούς να της κόβει κλήση, όπως φαίνεται. 

Οι φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα λίγο μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να εξαναγκάζεται από έναν αστυνομικό να βγει από το νερό, παρόλο που φοράει απλώς χιτζάμπ. Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβασε στο Twitter εκπρόσωπος της Federation of Muslims of the South. 

Χρήστες στο Twitter έχουν αρχίσει έκτοτε να συγκρίνουν την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά των γάλλων αστυνομικών με τον τρόπο επιβολής της τάξης στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όταν "Sheriffettes" διορίζονταν για να επιβλέπουν και να ελέγχουν το μήκος των τότε μαγιό. 

Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει τον "Smokey" Buchanan, από το αστυνομικό σώμα της West Palm Beach, να μετρά το μήκος του μαγιό της Betty Fringle στην Palm Beach για να εξασφαλίσει πως συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που είχαν επιβάλλει οι ελεγκτές παραλίας. 

"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter
IMAGE: GENERAL PHOTOGRAPHIC AGENCY/GETTY IMAGES

Άλλοι χρήστες αντιμετώπισαν το θέμα της απαγόρευσης του μπουρκίνι με περισσότερη ελαφρότητα, κοροϊδεύοντας την γαλλική Αστυνομία με φωτογραφίες από καλόγριες με μαγιό: 

Κάποιοι πάλι συνέκριναν την νέα καταπιεστική συμπεριφορά των αρχών με εκείνη της θρησκευτικής αστυνομίας στο Ιράν ή την Σαουδική Αραβία: 

Γενικά, στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι χρήστες στο Twitter δήλωσαν κατάπληκτοι έως και σοκαρισμένοι από την στάση της γαλλικής Αστυνομίας:

* Με πληροφορίες από Mashable και Guardian

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM