Το Πεκίνο αντιτίθεται στην πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας

Το Πεκίνο αντιτίθεται στην πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, μετά τη νέα βορειοκορεατική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.


"Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις για την κορεατική χερσόνησο. Η Κίνα είναι αντίθετη στην πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας και σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει εντάσεις", δήλωσε ο Γουάνγκ Γι από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. "Η Κίνα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε ενέργεια που ενδεχομένως παραβιάζει την απόφαση 2270 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".


Η απόφαση 2270 υιοθετήθηκε στις 2 Μαρτίου ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ύστερα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου. Η Κίνα προσπαθεί γενικά να προστατεύει το κυβερνών κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.


Η απόφαση αυτή ενίσχυσε σημαντικά τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ως απάντηση στην τέταρτη πυρηνική δοκιμή και μια δοκιμή πυραύλου της Πιονγκγιάνγκ.


Ωστόσο η εφαρμογή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, βασικό εμπορικό εταίρο της Πιονγκγιάνγκ.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας συναντώνται στο Τόκιο για τριμερείς συνομιλίες στις οποίες θα εξεταστούν θέματα σχετικά με τις τρεις χώρες. Μεταξύ του Τόκιο, της Σεούλ και του Πεκίνου υπάρχουν εδαφικές διαφορές σε σχέση με την κυριαρχία ακατοίκητων νησιών.


Το πρόγραμμα της συνάντησης αυτής, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες, ανατράπηκε σήμερα νωρίς το πρωί με τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από βορειοκορεατικό υποβρύχιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ