ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε κωφάλαλο οδηγό που δεν σταμάτησε σε έλεγχο

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε κωφάλαλο οδηγό που δεν σταμάτησε σε έλεγχο Facebook Twitter
8

Τον θάνατο ενός κωφάλαλου άνδρα που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό προσπάθησε να τον σταματήσει για υπερβολική ταχύτητηα ερευνούν οι αρχές της Ν. Καλιφόρνιας.

Ο 29χρονος Daniel Harris, που χρησιμοποιούσε την νοηματική γλώσσα για να επικοινωνεί, οδήγησε άθελά του τον αστυνομικό Jermaine Saunders σε μια καταδίωξη 13 χιλιομέτρων, η οποία ξεκίνησε από τον αυτοκινητόδρομο και κατέληξε έξω από το σπίτι του στο Charlotte, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WSOC.

Ο οδηγός έφτασε με το αυτοκίνητό του στη γειτονιά του και "μια συμπλοκή έλαβε χώρα" που οδήγησε σε πυροβολισμό, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Harris πέθανε ακαριαία και ήταν άοπλος. 

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε κωφάλαλο οδηγό που δεν σταμάτησε σε έλεγχο Facebook Twitter
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 29χρονος δεν άκουσε καν την σειρήνα γι' αυτό και δεν σταμάτησε.

Η οικογένειά του Daniel Harris έχει φτιάξει μια σελίδα στο YouCaring.com όπου συγκεντρώνει χρήματα "για να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα στο όνομά του που θα επιμορφώνει και θα παρέχει κατάλληλη νομικά εκπαίδευση για σωστή αντιμετώπιση των κωφάλαλων ανθρώπων". Ανάμεσα σε αυτά που προτείνουν είναι και αλλαγή στο σύστημα καταγραφής τέτοιων ανθρώπων ώστε να εμφανίζεται η ένδειξη "κωφός" όταν η αστυνομία ελέγχει την άδεια κυκλοφορίας ενός οχήματος. 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ