Παρίσι: H πτώση ενός "Αυτοκράτορα" του τουρισμού

Παρίσι: H πτώση ενός "Αυτοκράτορα" του τουρισμού Facebook Twitter
1

Μέχρι και πριν από ένα χρόνο, το Παρίσι ήταν ο αδιαμφισβήτητος "Αυτοκράτορας" του τουρισμού στην Ευρώπη, αλλά οι επιθέσεις των ισλαμιστών, οι απεργίες και οι πλημμύρες κράτησαν τους ξένους τουρίστες μακριά το πρώτο εξάμηνο του έτους και κόστισαν στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ σε απώλειες εσόδων.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που την περασμένη χρονιά υποδέχθηκε περίπου 85 εκατομμύρια ξένους επισκέτπες, από τους οποίους 16 εκατομμύρια επισκέφθηκαν το Παρίσι.

Όμως φέτος, οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία ήταν μειωμένες κατά 8,5% στην περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς το πρώτο εξάμηνο, με μια πτώση 11,5% για τους ξένους τουρίστες και 4,8% για τους γάλλους τουρίστες.


Ο αριθμός των γιαπωνέζων επισκεπτών μειώθηκε κατά 46,2% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015, των Ρώσων κατά 35%, των Κινέζων κατά 19,6% και των Αμερικανών κατά 5,7%, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουριστικού γραφείου της περιοχής του Παρισιού.

"Είναι καιρός να αντιληφθούμε πως ο τουριστικός τομέας διέρχεται μια βιομηχανική καταστροφή. Δεν είναι πια καιρός για επικοινωνιακές εκστρατείες αλλά για τη δημιουργία ενός σχεδίου ανακούφισης", δήλωσε σήμερα ο Φρεντερίκ Βαγιετού, επικεφαλής του τουριστικού γραφείου της περιοχής του Παρισιού, σε μια ανακοίνωση.


Ο Βαγιετού ανέφερε πως χρειάζονται μαζικές επενδύσεις προκειμένου να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό να συναντηθεί το ταχύτερο με τοπικούς τουριστικούς αξιωματούχους.


Περίπου 500.000 άνθρωποι στην Ιλ-ντε-Φρανς εργάζονται σε τομείς που συνδέονται με τον τουρισμό, καθιστώντας τον τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην περιοχή.


Η Γαλλία, που προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, που αποτελεί το 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και πάνω από το 13% εκείνου της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, η οποία περιλαμβάνει το Παρίσι, την πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι επίσης το γεγονός πως σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο αμερικανικό CNN o επικεφαλής του World Travel & Tourism Council, David Scowsill, η Γαλλία έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία έχουν διαπιστώσει φέτος τεράστια αύξηση στην τουριστική τους κίνηση καθώς πλέον οι ταξιδιώτες, φοβισμένοι από τα πρόσφατα γεγονότα, αποφεύγουν μέρη που είναι στόχος των τρομοκρατών.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν δεν ξέρεις από που θα έρθει... απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα, l'état d'urgence και η γενικότερη στάση της Γαλλικής Κυβέρνησης για αυτά... δεν τα λες ακριβώς πολλά υποσχόμενα για αυτό που αναζητά κάποιος υποψήφιος τουρίστας.