Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον πατέρα μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ

Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον πατέρα μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ Facebook Twitter
1

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του πατέρα ενός μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ και ο οποίος είχε επικρίνει έντονα τον δισεκατομμυριούχο στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου η Χίλαρι Κλίντον έλαβε επίσημα το χρίσμα.


Ο Κιζρ Καν, ο γιος του οποίου ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία προς τιμή της Χίλαρι Κλίντον καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.


«Δεν έχετε θυσιάσει τίποτα, δεν έχετε χάσει κανέναν» είχε δηλώσει ο Καν απευθυνόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κι ενώ το πλήθος φώναζε ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ!».


Σύμφωνα με αποσπάσματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και θα προβληθεί ολόκληρη αύριο, ο Τραμπ φέρεται να απαντά χωρίς περιστροφές. 

«Ποιος το έγραψε αυτό; Οι σεναριογράφοι της Χίλαρι το έγραψαν αυτό;» διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικανος υποψήφιος υπογραμμίζοντας ότι έχει κάνει πολλές θυσίες. «Εργάζομαι πολύ, πολύ σκληρά. Έχω δημιουργήσει χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχω οικοδομήσει μεγάλες δομές, είμαι πολύ πετυχημένος. Πιστεύω ότι έχω κάνει πολλές θυσίες» τονίζει ο Τραμπ.


Την Πέμπτη το βράδυ, σε μια ομιλία ενώπιον των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Καν, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του που βρίσκονταν εκεί ως μουσουλμάνοι Αμερικανοί πατριώτες.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τον χρόνο του με το να σπιλώνει την φήμη των μουσουλμάνων. Δεν έχει καθόλου σεβασμό προς τις άλλες μειονοτικές ομάδες: τις γυναίκες, τους δικαστές κι ακόμα και τους επικεφαλής του ίδιου του του κόμματος. Του αρέσει να οικοδομεί τείχη και θέλει να μας απαγορεύσει από αυτήν την χώρα» τον κατηγόρησε ο πατέρας του στρατιώτη που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος.


«Εάν βλέπατε τη γυναίκα του, καθόταν εκεί πίσω, δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε πιθανόν το δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε» απάντησε ο Τραμπ στο ABC.

Δείτε την ομιλία του Κιζρ Καν στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM