Βέλγιο: Δύο συλλήψεις υπόπτων που φέρoνται να σχεδίαζαν νέα επίθεση στη χώρα

Βέλγιο: Δύο συλλήψεις υπόπτων που φέρoνται να σχεδίαζαν νέα επίθεση στη χώρα Facebook Twitter
0

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία καθώς σε βάρος τους υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία πρόκειται για τους αδελφούς Νουρεντίν, 33 ετών και Χάμζα Χ. (το επώνυμό τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα). Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε σπίτια στην περιοχή της Μονς και της Λιέγης.

«Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτει ότι υπήρχαν σχέδια για επιθέσεις στο Βέλγιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο αδελφοί θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει αν θα παραταθεί η κράτησή τους και πέραν των αρχικών 24 ωρών.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επτά έρευνες σε σπίτια στην περιοχή της Μονς και ερεύνησαν επίσης άλλο ένα σπίτι στη Λιέγη, χωρίς να βρεθούν σε αυτά όπλα ή εκρηκτικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM