Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο

Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου στο Rabat
2

Ένα επτάχρονο κορίτσι πέθανε από την μεγάλη πέτρα που εκσφενδόνισε έξω από την περίφραξή του ένας ελέφαντας σε ζωολογικό κήπο στο Μαρόκο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στο ζωολογικό κήπο του Ραμπάτ. Ο πατέρας της 7χρονης την είχε πάρει στους ώμους του για να μπορεί να βλέπει καλύτερα και ένας ελέφαντας σήκωσε με την προβοσκίδα του μια πέτρα σε μέγεθος τούβλου και την πέταξε προς το μέρος τους. Η πέτρα χτύπησε το κορίτσι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την έριξε αναίσθητη.

 

Βίντεο κατέγραψε τις στιγμές μετά το περιστατικό και δείχνει παρευρισκόμενους να προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία από το κεφάλι του κοριτσιού που βρίσκεται στο έδαφος όσο περιμένει το ασθενοφόρο. Το κορίτσι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την αντίδραση του ελέφαντα και σύμφωνα με τον Guardian οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για ασυνήθιστη συμπεριφορά. Ο Phyllis Lee, επιστημονικός διευθυντής του Amboseli Trust for Elephants, δήλωσε στο BBC ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να ρίξουν πέτρες ή κλαδιά όταν είναι αναστατωμένοι ή βαριούνται. "Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" αναφέρει.

Ο ζωολογικός κήπος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την οικογένεια του κοριτσιού, αλλά αρνήθηκε την ευθύνη για το θάνατό του.

Προσέθεσε ότι η περίφραξη στο χώρο των τριών ελεφάντων είναι σχεδιασμένη όπως ορίζουν οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και έκανε λόγο για ένα σπάνιο και απρόβλεπτο περιστατικό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" Αυτή είναι η σωστότερη τοποθέτηση που μπορεί να γίνει. Σε κάθε τέτοιο περιστατικό τις ίδιες συζητήσεις κάνουμε. Αφήστε τα ζώα στην ησυχία τους. Ας σταματήσει να θεωρεί ο άνθρωπος πως όλα σε αυτόν τον πλανήτη είναι ιδιοκτησία του.