Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία

Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο σύμφωνα με την περιγραφή είναι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του ναού στη Γαλλία. Στο βίντεο εμφανίζονται οι δύο μαχητές να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.


Οι άντρες έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ο ένας διαβάζει στην αραβική γλώσσα το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.


Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.


Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM