Μηνύματα με άγνωστο αντάλλασσε ο Σύρος που πυροδότησε τα εκρηκτικά στο Ανσμπαχ

Μηνύματα με άγνωστο αντάλλασσε ο Σύρος που πυροδότησε τα εκρηκτικά στο Ανσμπαχ Facebook Twitter
0

Ο νεαρός Σύρος που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, είχε επηρεαστεί από έναν άγνωστο με τον οποίο αντάλλαζε μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

 

"Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ένα άλλο πρόσωπο, όπου κι αν ήταν την ώρα της κλήσης, της συνομιλίας, επηρέασε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο δράστης" είπε ο Χέρμαν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του κρατιδίου.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων έληξε "ακριβώς πριν την επίθεση", πρόσθεσε.

 

Ο 27χρονος, που έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε έξω από τον χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ένα μουσικό φεστιβάλ. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο ίδιος και τραυματίστηκαν άλλοι 15 άνθρωποι. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν τον βοήθησε κάποιος στην κατασκευή της βόμβας και αν η πυροδότηση έγινε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, κάτι που θα σήμαινε ότι στόχος του ήταν να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

 

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης δεν ήθελε να πυροδοτήσει τη βόμβα εκείνη τη στιγμή", είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας.

 

Στο κινητό τηλέφωνο του 27χρονου βρέθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ντίζελ, υδροχλωρικό οξύ, αλκοόλ, μπαταρίες, νέφτι και χαλίκια —τα ίδια υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί και στη βόμβα— ενώ σε έναν υπολογιστή εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ