Η Μισέλ Ομπάμα "έκλεψε την παράσταση" στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Η Μισέλ Ομπάμα "έκλεψε την παράσταση" στο συνέδριο των Δημοκρατικών Facebook Twitter
0

Η Μισέλ Ομπάμα ήταν εκείνη που έκλεψε με την 15λεπτη ομιλία της τις εντυπώσεις στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε μάλιστα να αντιστρέψει το κλίμα  διχασμού που είχε δημιουργηθεί μετά τη διαρροή των μέιλς από τα Wikileaks που αποκάλυπταν ότι κάποιοι μέσα από το κόμμα υπέσκαπταν την υποψηφιότητα του Σάντερς.

«Η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου και η τώρα η πιθανή εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου είναι η απόδειξη της πραγματικής Αμερικής και της αποκήρυξης όλων όσων σηματοδοτεί ο Τραμπ» είπε η Μισέλ Ομπάμα.

«Η ιστορία γενεών ανθρώπων που έχουν νιώσει το μαστίγιο της δουλείας, το κεντρί του διαχωρισμού, αλλά που συνεχίζουν να προσπαθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν είναι αυτά που με κάνουν σήμερα να ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους και να βλέπω τις κόρες μου, δύο έξυπνες έγχρωμες νέες κοπέλες να παίζουν με τα σκυλιά τους στο γκαζόν του Λευκού Οίκου» πρόσθεσε.

«Και εξαιτίας της Χίλαρι Κλίντον, οι κόρες μου, και όλοι οι γιοι και οι κόρες μας έχουν πια σαν δεδομένο ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.  Γι' αυτό να μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι αυτή η χώρα δεν είναι μεγάλη ή ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει και πάλι μεγάλη. Διότι αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο», είπε ακόμη στην φορτισμένη συγκινησιακά ομιλία της η Ομπάμα.

Πρόσθεσε ότι ο ηγέτης που εμπιστεύεται είναι η Χίλαρι Κλίντον λέγοντας:  «Αυτό που θαυμάζω περισσότερο στην Χίλαρι είναι ότι ποτέ δεν υποχωρεί στην πίεση. Ποτέ δεν παίρνει τον εύκολο δρόμο. Και η Χίλαρι Κλίντον ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει τίποτα στη ζωή της. Και όταν σκέφτομαι τι είδους πρόεδρο θέλω για τα κορίτσια μου και για τα παιδιά μας, η Χίλαρι είναι αυτό ακριβώς που θέλω. Γιατί θέλω κάποιον που να έχει αποδείξει ότι έχει δύναμη να αντέχει. Κάποιο που να γνωρίζει καλά αυτη τη δουλειά και να την παίρνει στα σοβαρά».

«Σε αυτές τις εκλογές, δεν μπορείτε να είστε πίσω και ελπίζω όλα να λειτουργήσουν για το καλύτερο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε κουρασμένοι ή απογοητευμένοι ή κυνικοί. Από τώρα μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν από οκτώ χρόνια και πριν από τέσσερα χρόνια», τόνισε επίσης αναφερόμενη στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των αποκαλύψεων από τα Wikileaks.

Ο Μπιλ Κλίντον που ήταν παρών ακούστηκε να λέει «Wow», την ώρα της ομιλίας της Ομπάμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM