ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Aλλαγές στο άσυλο ζητά μετά τη νέα επίθεση ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας

Aλλαγές στο άσυλο ζητά μετά τη νέα επίθεση ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Facebook Twitter
0

Αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στην Γερμανία ζητά σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν μετά και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο 'Ανσμπαχ.

 

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου.

 

Ο 27χρονος Σύρος που ανατινάχθηκε χθες το βράδυ έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ βρισκόταν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο πέρυσι απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του και του είχε επιτραπεί να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο. Οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος χορήγησης ασύλου αναμένεται να γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας.

 

Από νωρίς σήμερα το πρωί η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο προσφυγικό κέντρο στο οποίο φιλοξενείτο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM