Ρεκόρ του υδραργύρου στο Κουβέιτ: Έφτασε τους 54 βαθμούς Κελσίου

Ρεκόρ του υδραργύρου στο Κουβέιτ: Έφτασε τους 54 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter
0

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο υδράργυρος στο ανατολικό ημισφαίριο, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή Mitribah του Κουβέιτ, μετρήθηκε την Πέμπτη στους 54 βαθμούς Κελσίου ενώ  την Παρασκευή στη Βασόρα του Ιράκ, ο υδράργυρος έφτασε στους 53,9 βαθμούς Κελσίου. 

Αν επιβεβαιωθούν και επισήμως αυτές οι θερμοκρασίες,  θα είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Weather Underground Jeff Masters και τον ιστορικό του καιρού Christopher Burt.

Ρεκόρ του υδραργύρου στο Κουβέιτ: Έφτασε τους 54 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter

Είναι επίσης πιθανό αυτή η θερμοκρασία που καταγράφηκε στο Κουβέιτ να είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ έξω από την Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια που κατέχει το ρεκόρ με 56,7 Κελσίου), από τις 10 Ιουλίου 1913.

Στη Βασόρα του Ιράκ, μια πόλη περίπου 1.500.000 κατοίκων καταγράφηκε ρεκόρ θερμοκρασίας για δυο συνεχόμενες ημέρες με 53,6 Κελσίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM