Αναγνωρίστηκε ο δράστης του Μονάχου- Πληροφορίες ότι με ψεύτικο προφίλ στο Facebook δελέαζε παιδιά στο εμπορικό κέντρο

Αναγνωρίστηκε ο δράστης του Μονάχου- Πληροφορίες ότι με ψεύτικο προφίλ στο Facebook δελέαζε παιδιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
2
Αναγνωρίστηκε ο δράστης του Μονάχου- Πληροφορίες ότι με ψεύτικο προφίλ στο Facebook δελέαζε παιδιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter

Η γερμανική αστυνομία αναγνώρισε τον 18χρονο δράστη του Μονάχου ως τον Ali Sonboly, ενώ σύμφωνα με την Telegraph αλλά και άλλα ΜΜΕ, εξετάζει πληροφορίες ότι είχε δημιουργήσει ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, τον οποίο χρησιμοποίησε για να δημοσιεύσει αγγελία στην οποία ανέφερε ότι θα προσφέρει δωρεάν φαγητό, προκειμένου να δελεάσει τα παιδιά και να τα οδηγήσει στο θάνατο.

Ο Sonboly φέρεται να χρησιμοποιούσε την ταυτότητα ενός κοριτσιού, «Selina Akim». Το Facebook φαίνεται να έχει αφαιρεθεί το λογαριασμό.
img#

Το Ιράν καταδίκασε την χτεσινοβραδινή αιματηρή επίθεση του 18χρονου Γερμανο-ιρανού. Η ιρανική κυβέρνηση «καταδικάζει τη δολοφονία ανυπεράσπιστων αθώων ανθρώπων. Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στο γερμανικό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γκασεμί, όπως μετέδωσε ο πρώτος δημόσιος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ΑRD.

Το ίδιο κανάλι μετέδωσε επίσης ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και νέοι. Ο αριθμός των τραυματιών είναι 16 και τρεις από αυτούς χαροπαλεύουν.

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χόρστ Ζέεχοφερ (CSU) δήλωσε σήμερα το πρωί στο Μόναχο ότι «είναι βαθιά συντετριμμένος. Η άγρια και απάνθρωπη πράξη μας προκαλεί θλίψη και φρίκη. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία», τόνισε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, τόνισε"σας βολευει πολυ αυτο! Το πραγμα δεν παει ετσι ομως, αλλα απο την αναποδη, οπως ειχε πει καμια 200 χρονια πριν ο βενιαμιν φραγκλινος:"Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια."Οσο πιο παρεμβατικα (πχ ΗΠΑ) και ολοκληρωτικα (πχ Τουρκια) γινονται τα καθεστωτα λοιπον τοσο πιο πολυ θα επιβεβαιωνεται ο φραγκλινος
"Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία», τόνισε"Τα εχουν δει λιγο αναποδα τα πραγματα μου φαινεται και τα αποτελεσματα δε θα ειναι καθολου καλα.Οπως ειχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος:"Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια"