Σε δίκη η Λαγκάρντ - Απορρίφθηκε η έφεσή της για την υπόθεση Ταπί

Σε δίκη η Λαγκάρντ - Απορρίφθηκε η έφεσή της για την υπόθεση Ταπί Facebook Twitter
2

Το ανώτατο εφετείο της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πρέπει να δικαστεί για το ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρντ Ταπί ενώ η ίδια κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008.


Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της κατά της απόφασης δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, η οποία παρέπεμπε τη Λαγκάρντ σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε το 1993, όταν ο Ταπί πούλησε στην Credit Lyonnais, τo μερίδιο από τις μετοχές που είχε στην Αdidas. Εν συνεχεία η τράπεζα πούλησε τις μετοχές με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που τις είχε αγοράσει, με αποτέλεσμα ο Ταπί να καταγγείλει ότι εξαπατήθηκε.

Η Λαγκάρντ, υπουργός Οικονομικών της γαλλικής κυβέρνησης την περίοδο εκείνη, κατέφυγε σε ιδιωτική διαιτησία για την επίλυση της διένεξης ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Ταπί, με αποτέλεσμα να κατηγορείται σήμερα για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με «την εμπιστοσύνη» του τη γενική διευθύντριά του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με «την εμπιστοσύνη» του τη γενική διευθύντριά του. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της». Πηγή: www.lifo.gr- Παροτι η ιδια η Λαγκαρντ εχει δηλωσει προσφατα οτι το προγραμμα με την Ελλαδα υπηρξε μια αποτυχια ! Θα ηταν φρονιμο μολις τελειωσει με το σκανδαλο Ταπι, οταν ηταν υπουργος μιας χωρας να δικαστει και για την καταστροφη μιας χωρας ως διευθυντρια ενος παγκοσμιου οργανισμου ;