Πώς το Παρίσι ετοιμάζεται μετά το Brexit να πάρει τη θέση του City του Λονδίνου

Πώς το Παρίσι ετοιμάζεται μετά το Brexit να πάρει τη θέση του City του Λονδίνου Facebook Twitter
0

Μια μόλις εβδομάδα μετά την ιστορική απόφαση του Brexit, και η Γαλλία επεξεργάζεται ήδη τρόπους προκειμένου να καταστήσει το Παρίσι πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien: "Γνωρίζουμε ότι οι όμιλοι που έχουν την έδρα τους στο City, σχεδιάζουν την εγκατάστασή τους στο Δουβλίνο, στο Άμστερνταμ, στη Φραγκφούρτη και στο Παρίσι. Επεξεργαζόμαστε μέτρα τα οποία μπορούν να μας κάνουν περισσότερο ελκυστικούς. Κυρίως στη φορολογία, αλλά και στο καθεστώς των ξένων πολιτών." .


"Λέω στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες: Καλώς Ήρθατε στο Παρίσι! Ελάτε να επενδύσετε στη Γαλλία," δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο Guardian, ώρες μετά τα αποτελέσματα της κάλπης του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίστηκαν και οι πρώτες online αγγελίες στους Financial Times και την Wall Street Journal με σύνθημα «Καλώς ήρθατε στην Περιφέρεια του Παρισιού" και στόχο τις διεθνείς τράπεζες και τους επενδυτές.

Αν και οι Brexiters δεν είχαν προετοιμάσει το Plan B, οι αξιωματούχοι στην οικονομική περιοχή του Παρισιού και της ευρύτερης περιοχής, παρά το γεγονός πως περίμεναν τη νίκη της παραμονής, είχαν κάνει τη δική τους πολύμηνη προετοιμασία για να προωθήσουν τον οικονομικό τους τομέα και να κάνουν ελκυστική τη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότερες από 4.000 επιστολές εστάλησαν αμέσως στους επενδυτές οι οποίες εξηγούσαν τα οφέλη μετεγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, αναφέρει ο Guardian.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ