Νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε εστιατόριο στη Ντάκα

Νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε εστιατόριο στη Ντάκα Facebook Twitter
Τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση
0


Έφοδο στο εστιατόριο του Μπανγκλαντές στο οποίο οι τζιχαντιστές κρατούσαν όμηρους δεκάδες ανθρώπους  πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας πριν από λίγο. Οι αστυνομικοί σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 13 ομήρους θέτοντας υπό τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, μετά την ένοπλη εισβολή χθες το βράδυ.


"Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.


Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.


Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε εστιατόριο στη Ντάκα Facebook Twitter

Ακόμη δεν υπάρχουν ασφαλείς και επίσημες πληροφορίες για θύματα από την επίθεση. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν αφού είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, αλλά είπε πως υπάρχουν νεκροί.


Μιλώντας στην τηλεόραση, η Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν επίσης και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές.


Λίγο πριν την έφοδο της αστυνομίας ο Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, το οποίο πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.


Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει πάντως μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει μόνο ότι δύο αστυνομικοί είναι νεκροί και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίες.


Οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι κρατούσαν πολλούς ομήρους μέσα στο εστιατόριο με έναν αξιωματικό να δηλώνει πως ανάμεσά τους ήταν πολλοί Ιταλοί και Ινδοί.

Ένας αργεντινός μάγειρας που εργάζεται στο εστιατόριο έκανε λόγο περί μιας «σφαγής», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, λίγη ώρα αφότου κατάφερε να αποδράσει.


Ο Ντιέγο Ροσίνι δήλωσε ότι ήταν «μια φρικτή στιγμή» όταν «οι δράστες εισέβαλαν με σάκους που περιείχαν εκρηκτικά, βόμβες και χειροβομβίδες» κι άρχισαν «να πυροβολούν». Ο ένας «μου έριξε, αλλά δεν με πέτυχε», αφηγήθηκε και διευκρίνισε ότι κατάφερε να διαφύγει μαζί με άλλους.


«Δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ακόμη ο Ροσίνι μιλώντας σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, το Todo Noticias.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ