Η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον αναγγέλλει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός

Η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον αναγγέλλει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Σ ε μια αιφνιδιαστική δήλωση, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, θέτοντας εαυτόν εκτός της κούρσας για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Απαριθμώντας τα καθήκοντα και την αποστολή που περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του Τζόνσον από την κούρσα της διαδοχής έπαιξε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλοτε συμμάχου του Μάικλ Γκόουβ να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για την πρωθυπουργική καρέκλα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Γκόουβ υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου για να αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα: «Με λύπη μου έφτασα στο συμπέρασμα ότι ο Μπόρις δεν μπορεί να αναλάβει την ηγεσία ή να συγκροτήσει μία ομάδα κατάλληλη για την αποστολή που μας περιμένει», αναφερόμενος φυσικά στη διαπραγμάτευση της μελλοντικής σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ