Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Fitch: Μείωση 5% των επενδύσεων στη Βρετανία τον επόμενο χρόνο λόγω Brexit

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Fitch: Μείωση 5% των επενδύσεων στη Βρετανία τον επόμενο χρόνο λόγω Brexit Facebook Twitter
0


Οι επενδύσεις στην βρετανική οικονομία θα μειωθούν κατά 5% τον επόμενο χρόνο, όπως προέβλεψε ο οίκος αξιολόγησης Fitch σήμερα, δύο ημέρες αφού υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας κατά μία βαθμίδα σε ΑΑ από ΑΑ+ με αρνητική προοπτική ύστερα από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.


«Αυτή η αβεβαιότητα θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για επενδύσεις και προσλήψεις, ενώ η ενισχυμένη μεταβλητότητα στην χρηματοοικονομική αγορά θα πλήξει περαιτέρω την επιχειρηματική εμπιστοσύνη», ανέφερε ο οίκος.


Έως το 2018, τα επίπεδα των επενδύσεων θα είναι κατά 15% χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονταν πριν το δημοψήφισμα, ανέφερε ο Fitch, ενώ η οικονομική ανάπτυξη το 2017 και το 2018 θα είναι κατά 1 ποσοστιαία μονάδα το χρόνο χαμηλότερη σε σχέση με πριν.


«Η κατανάλωση δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτό το σοκ και οι συνολικές δαπάνες από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου θα δουν μια ήπια μείωση το 2017. Η σημαντική πτώση στην αξία της στερλίνας θα αντισταθμίσει εν μέρει το σοκ στη ζήτηση, με τις εξαγωγές πιθανόν να επωφελούνται κάπως βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Fitch.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ