Βαθαίνει το χάσμα στη Μεγάλη Βρετανία - «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υφίσταται πλέον» λέει η Σκωτσέζα πρωθυπουργός

Βαθαίνει το χάσμα στη Μεγάλη Βρετανία - «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υφίσταται πλέον» λέει η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Facebook Twitter
8

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει το 2014, δεν υφίσταται πλέον» δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, επαναλαμβάνοντας πως ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι «πολύ πιθανό» τώρα που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου τους από την ΕΕ.

Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη της να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Σκωτίας, η οποία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζω τώρα ως πρωθυπουργός είναι να βρω πώς θα προστατεύσω καλύτερα τα συμφέροντα της Σκωτίας, πώς θα προσπαθήσω να εμποδίσω την έξοδό μας από την Ε.Ε παρά τη θέλησή μας, με όλες τις βαθιά βλαβερές και οδυνηρές συνέπειες που κάτι τέτοιο θα επέφερε», δήλωσε στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζω, αλλά και η ευθύνη μου ως πρωθυπουργού, είναι να επιδιώξω να διαπραγματευθώ για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Σκωτίας», δήλωσε η Στέρτζον προσθέτοντας ότι θα μιλήσει με τους ανθρώπους στις Βρυξέλλες μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ