Αυστηρό μήνυμα των έξι ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. στη Βρετανία: Φύγετε το συντομότερο

Αυστηρό μήνυμα των έξι ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. στη Βρετανία: Φύγετε το συντομότερο Facebook Twitter
EPA/KAY NIETFELD
20

Σε κοινή τους ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), καλούν το Ηνωμένο Βασίλειο να αρχίσει «το συντομότερο δυνατόν» τη διαδικασία της εξόδου του από την Ε.Ε.

«Λέμε εδώ, μαζί, ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, περιστοιχισμένος από τους ομολόγους του Ζαν-Μαρκ Ερό (Γαλλία), Μπερτ Κούντερς (Ολλανδία), Πάολο Τζεντιλόνι (Ιταλία), Ντιντιέ Ρεντέρ (Βέλγιο) και Ζαν Άσελμπορν (Λουξεμβούργο).

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, αμέσως μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή το Άρθρο 50 που επιτρέπει να αρχίσουν συνομιλίες για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν θα ήταν αποδεκτό η Βρετανία να παίξει το παιγνίδι «της γάτας με τον ποντίκι» είπε με νόημα ο Ερό στους δημοσιογράφους.

«Φυσικά πρέπει να διοριστεί ένας νέος Βρετανός πρωθυπουργός, αυτό πιθανόν να πάρει μερικές ημέρες, αλλά επείγει » ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΞ για να προσθέσει: «Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να μην έχουμε μια περίοδο αβεβαιότητας που θα είχε χρηματοπιστωτικές συνέπειες και θα μπορούσε να έχει οικονομικές και πολιτικές συνέπειες».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, με τη σειρά του, επεσήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την απασχόληση.

Τέλος, ο Ολλανδός ομόλογός του Μπερτ Κούντερς δήλωσε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί ένα πολιτικό κενό.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Δική μου άποψη είναι ότι Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ζητούν να αποσχιστούν και να παραμείνουν στην ΕΕ; Δική μου άποψη ότι η Ουαλία θέλει επίσημες δεσμεύσεις ότι τα χρήματα των ΕΣΠΑ που χάνονται θα τα αναπληρώσει ο Βρετανικός προυπολογισμός; Δική μου άποψη ότι 4 εκατομμύρια υπογραφές μαζεύτηκαν σε τρεις μέρες για επανάληψη του δημοψηφίσματος; Δική μου άποψη ότι ο Φάρατζ παραδέχτηκε ότι υφάρπαξαν με ψέματα ψήφους; Δική μου άποψη ότι Εργατικοί βουλευτές ζητούν από τη βουλή να μην αποδεχτεί το δημοψήφισμα; Δική μου άποψη ότι η λίρα είναι σε ιστορικό χαμηλό, ότι οι τελευταίες βαριές βιομηχανίες ανακοινώνουν λουκέτα λόγω μη πρόσβαση στην Ευρωπαική αγορά, ότι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ετοιμάζουν μετακόμιση εκτός ΗΒ; Δική μου άποψη ότι γουχάρεται ο αντικαταστάτης του Cameron Boris Johnson γιατί δήλωνε φιλοευρωπαίος και ξαφνικά έγινε αντί μόλις μύρισε καρέκλα; Αν όλα αυτά είναι δική μου άποψη, οκ, όλα θα πάνε καλά.
Βέβαια και δική σου άποψη. Για να δούμε πόσα απο αυτα θα γίνουν αλήθεια; ναι, και άλλοι τόσοι που ψήφισαν έξοδο απο την ΕΕ και θα το ξαναψηφιζαν πάλι, και είναι περισσότεροι αυτοί που ψήφισαν εαν το ξέχασες για έξοδο.Έλεος πια με τις λαγνοκαταστροφολογιες σας. Τα αποτελέσματα δε φαίνονται σε 2 μέρες απο ενα Brexit αλλα σε κάποια χρόνια!!!
Οτι τους ετσουξε τους παραετσουξε, αλλα και καλά τους συμπεριφερονται σα σκουπίδι για να δείξουν στους άλλους που μπορεί να περνάει απο το μυαλό τους διάφορα τέτοια δημοψήφισματα οτι να, δείτε, δε μας νοιάζει και πολύ, σιγά το πράμα.Αλλα όλοι ξέρουμε ότι αυτό το Brexit ήταν Big Deal
Ο μεγαλύτερος φόβος των Ευρωπαίων ειναι μη τυχόν τα πάει καλύτερα η Μ Βρετανία μονη της.Ότι θα καταρρεύσει είναι η δική σου άποψη και δεν ανταποκρινεται καθόλου στη πραγματικότητα γιατί τώρα στην αρχή γίνεται το πανδαιμονιο, αλλα μόλις καταλαγιασουν τα πραγματα να δεις που όλα θα είναι απλά μια χαρά
Καλά πάτε καλα ολοι εσείς που τα βάζετε με την ΕΕ τωρα; Χρονια τωρα οι Βρετανοί μας κοιτούν με ύφος 1000 καρδιναλίων απειλώντας συνέχεια σε αποχώρηση αν δεν αυτο ή αν δεν εκείνο. Δώσανε πάτημα να έχουν άποψη τύποι σαν τον Φαρατζ που δεν ειναι τιποτα περισσότερο και τιποτα λιγότερο απο ενα ακροδεξιό κατακάθι.. Στην περίοδο κρίσης της Ελλαδας ήταν αυτοί που κούνησαν το δάχτυλο (ως ενα σημείο σωστα) για τον κακο νότο της ΕΕ. Ειχαν μονίμως γραμμένο στα @@ το ευρωπαϊκό όνειρο αλαλάζοντας οτι ειναι η 5η οικονομία στον κοσμο. Τωρα ψήφισαν να βγουνε και σημερα πανυγηριζουν λέγοντας οτι επιτέλους κόψανε τα δεσμά που τοσα χρονια χάλαγαν την βρετανική κουλτούρα λες και επρόκειτο για λαό που εφηύρε το διάστημα. Η ζημιά για την ΕΕ ειναι ηδη τεράστια. Και χρέος μας ειναι να κοιτάξουμε το συμφέρον μας οχι αυτό των Βρετανών. Δλδ τι πρεπει να τους πούμε; Αναμπελ στάσου μην φεύγεις, μύγδαλα;
Ενώ με τη Γερμανία που αλωνίζει και περνάει μόνο το δικό της στην Ευρώπη είμαστε ευχαριστημενοι. Μήπως να κάνουν κ αυτοί ένα δημοψήφισμα μπας και γλιτώσουμε;
Θα κάνω μια λίγο άκυρη παρομοίωση. Εισαι σε εναν γάμο 30ετιας με 5 παιδια... Ο γάμος ειναι σε ύφεση και ξερνάει προβλήματα. Τα παιδια πλέον μεγάλα και το καθένα με τις απαιτήσεις του. Εσυ εγκλωβισμένος στον γάμο απο νωρίς σε πηρε η μπάλα και έμεινες. Λιγο η ασφάλεια, λιγο η αγαπη και το προδερμ έφτασες πλέον να σκεφτεσαι τι κανω τωρα εγω εδω πέρα. Τα παιδια μεγάλα με τα προβλήματα τους, εγω δεν αγαπάω πια την γυναίκα μου θελω ζήσω ελεύθερο πουλί στο εξοχικό μου στου Βαρνάβα. Χρονια τωρα μετα απο τσακωμό απειλούσες οτι θα φύγεις. Αλλα θες οι συνθήκες σε κράταγαν πισω. Μεχρι που το αποφάσισες και μια μέρα την έκανες. Άφησες γυναίκα και παιδια στα προβλήματα τους για να ζήσεις ελεύθερο πουλί. Στο ξοχικο σου στου Βαρνάβα, το παμε... Η γυναίκα σου τωρα σου ζητάει διαζύγιο για να δει και αυτη τι θα κανει στην ζωη της... Αλλα εσυ το τρεναρεις... Οικονομικά δεν σε πολυ συμφέρει... Μπορει και να το χεις ψιλομετανιωσει κιολας... Μόνος στου Βαρνάβα καταλαβαίνεις οτι το μαζι ειναι αλλιώς. Και κάθεσαι και σκεφτεσαι... Μήπως να το χα παλέψει όσο ήμουνα στον γάμο; Μήπως αντί να γκρίνιαζα και να απειλούσα μονίμως την γυναίκα μου οτι θα φύγω, να προσπαθούσα να προτείνω λύσεις για εναν καλύτερο γάμο;Εκει που θελω να καταλήξω ειναι οτι φεύγοντας η Αγγλία την στιγμη που χρονια τωρα έπαιζε το παιχνίδι όπως της άρεσε, απλα επιβεβαίωσε οτι ποτε δεν αισθάνθηκε μέλος της ΕΕ. Ποτε δεν πρότεινε λύσεις. Μια ζωη το ταμείο της. Τωρα που έφυγε καιρός ειναι η ΕΕ να καταλαβει τα σκατα που εχει δημιουργήσει και να βελτιωθεί. Χωρις ομως την Αγγλία. Που έκανε την επιλογή της.
Να είσαι σίγουρος ότι πουθενά στην αξιοκρατική Ευρώπη δεν βγάινουν δημόσιοι υπάλληλοι στη σύνταξη στα 50. Στα 50 σύνταξη ίσως πάρουν από σώματα ασφαλείας ή βαρέα/ανθυγιεινά.
Ακόμα και τώρα, που η Ε.Ε. μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσπαθήσει έστω και για τα μάτια του κόσμου να διαπραγματευτεί τους όρους αποχώρησης της Μ. Βρετανίας ώστε να είναι ευνοϊκοί για όλους, το μόνο που κάνουν είναι να προβάλουν την "ανωτερότητά" τους και να δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους για τη ψήφιση του Brexit. Άντι να κατανοήσουν το γιατί κατέληξε η Βρετανία σε αυτή την απόφαση, κομπάζουν, λες κι εκείνοι είναι καλύτερoi... #not
Στ'αλήθεια για μερικούς από'σας η ΕΕ πάντα θα είναι κακή ό,τι κι αν κάνει. Ψήφισε ή δεν ψήφισε η Βρετανία έξω? Ενισχύουν ή δεν ενισχύουν εμπρακτα με την στάση τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες την λαική εντολή? Αν δεν ήθελε να φύγει η Βρετανία θα μπορούσε να ψηφίσει μέσα.Η στάση τους μέχρι τώρα σε αυτό το ζήτημα είναι υποδειγματική. Θα είναι καλύτερο και για την Βρετανία και για την ΕΕ το θέμα να λυθεί άμεσα και να μην τραβήξει. Αν το τραβήξει η Βρετανία απλά θα αποδείξει πως καλως έφυγε από την ΕΕ.
Όταν αποδεικνύεται ότι η καμπάνια του Leave υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο κάποιων, και όταν σύσωμη η ακροδεξια και η ακροαριστερά ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης μαζί με το 70% των άνω των 65 ετών, όταν ήδη Σκωτία και Β.Ιρλανδία ζητάνε να αποδεσμευτούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και να παραμείνουν στην Ε.Ε., είναι λίγο προβληματικό να μιλάμε για το "γιατί κατέληξε η Βρετανία σε αυτή την απόφαση" και να κουνάμε δαχτυλάκι στους Ευρωπαίους σαν να φταίνε. Στην τελική, λένε στην Βρετανία ότι είπαν και σε μας, αν δεν γουστάρετε Ε.Ε., τα μπογαλάκια σας και στον αγύριστο. Μόνο που ο Cameron ήδη κατάλαβε τι μ@λ@κί@ έκανε και παραιτείται τρέχοντας πριν τον λυντσάρουν, ενώ ο θεωρούμενος αντικαταστάτης του Boris Johnson δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς αστυνομία γιατί του την πέφτουν από παντού πολίτες που τον θεωρούν ακροδεξιό.
Βεβαία και το Leave είπε ψέματα. Αλλά το Remain, δημοσιογραφικές πηγές και αξιωματούχοι της ΕΕ μαζί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών είπαν πολλές αλήθειες. Δημόσια, όχι κρυφά. Η Σκωτία και η ΒΙ είναι ανεξάρτητα κράτη και η απόσχιση τους από το ΗΒ προβλέπεται Brexit ή όχι. Όσο για τον Bojo αυτοί που τον πρόγκηξαν είναι αυτοί που τον είχαν βγάλει και δήμαρχο τους τα προηγούμενα χρόνια. Κοινώς την ψήφο μας προσέχουμε που την βάζουμε.