Σεισμός

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αίρει την απαγόρευση να υπηρετούν ανοιχτά transgender άτομα στο στρατό

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αίρει την απαγόρευση να υπηρετούν ανοιχτά transgender άτομα στο στρατό Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλούνται αξιωματούχους του υπουργείο Άμυνας, το Πεντάγωνο θα ανακοινώσει μέσα στον ερχόμενο μήνα την άρση της απαγόρευσης να υπηρετούν ανοιχτά transgender άτομα στο στρατό.

Η άρση της απαγόρευσης έρχεται πέντε χρόνια μετά την απόφαση του στρατού να κάνει το ίδιο για τους γκέι και τις λεσβίες που εργάζονται στον αμερικανικό στρατό, παρά τις αντιδράσεις (που αποδείχτηκαν αβάσιμες) πως μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε βαρύ φορτίο σε καιρό πολέμου και θα έπληττε την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η απόφαση έρχεται την ίδια εβδομάδα με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Άμυνας Eric Fanning, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος, ανοιχτά ομοφυλόφιλος αξιωματούχος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ένας από τους αξιωματούχους του υπουργείου τόνισε ότι η άρση της απαγόρευσης θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή. Ωστόσο το νομοσχέδιο επιβάλλει την εφαρμογή νέων πολιτικών για τα transgender άτομα, από τη στρατολόγηση μέχρι τη στέγαση, σε όλους τους κλάδους των σωμάτων ασφαλείας.

Οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των transgenders καλωσόρισαν τα νέα. Το Εθνικό Κέντρο για την ισότητα των transgender εκτιμά ότι τα τρανς άτομα που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό ανέρχονται στα 15.000.

Mε στοιχεία από Reuters και New York Times

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ