"Κρυφό Σχέδιο Σόιμπλε για το Brexit": Αντιδράσεις για το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ που διέρρευσε

"Κρυφό Σχέδιο Σόιμπλε για το Brexit": Αντιδράσεις για το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ που διέρρευσε Facebook Twitter
2

Ανησυχία για το ενδεχόμενο την Βρετανία να ακολουθήσουν στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, με βασικές «ύποπτες» την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ουγγαρία, εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που συνέταξε ειδική ομάδα συνεργατών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η «Task Force Brexit», και φέρνει στο φως η εφημερίδα «Die Welt».


Το έγγραφο, αποσπάσματα του οποίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Handelsblatt, αναφέρει ακόμη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεισφορά της Γερμανίας στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο, ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν το έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει γίνει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

"Το Βερολίνο ήλπιζε για άλλο αποτέλεσμα, αλλά είναι προετοιμασμένο"

«Ελπίζαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι» για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει δημοσίευμα της Handelsblatt περί «κρυφού Σχεδίου Σόιμπλε για το Brexit».


Δεν δημοσιοποιήθηκε τέτοιο έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, δεν γνωρίζω από πού προέρχεται, διευκρίνισε ο κ. Γιέγκερ, τόνισε όμως ότι «είναι σαφές και αυτονόητο και έχει ήδη συζητηθεί ότι είχαμε λάβει εκ των προτέρων προληπτικά μέτρα», αλλά δεν συνδέονται με συγκεκριμένες και οριστικές αποφάσεις.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών έχει εκπονήσει σχέδιο οκτώ σελίδων, με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική για το Brexit», στο οποίο επισημαίνεται ότι το Βερολίνο προσανατολίζεται σε ένα καθεστώς σύνδεσης με την Βρετανία, αλλά δεν επιθυμεί να προβεί σε μεγάλες παραχωρήσεις, προκειμένου να αποτρέψει πιθανούς μιμητές της βρετανικής στάσης. Εκείνο που θα προσφερθεί στο Λονδίνο, αναφέρεται στο έγγραφο, είναι «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της», αν και αναμένονται δυσκολίες, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις έναντι του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και το αν η χώρα μπορεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, όπως ήταν προγραμματισμένο για το 2017.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.Το επισημοτατο εγγραφο του Γερμανικου Υπυργειου Οικονομικων το οποιο διερρευσε αποκαλυπτει οτι η "παρεα του Σοιμπλε" εκτιμα ως πιθανη την αποχωρηση απο την Ε.Ε. πεντε ακομα χωρων.Με βασικές «υποψηφιους» την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ουγγαρία.Αν εξαιρτεσουμε την Γαλλια η οποια οδηγειται στην εξοδο λογω της πληρους υποταγης του Ολλαντ στο Βερολιο και των σουπερ νεοφιλελευθερων μετρων που εφαρμοζει στα εργασιακα,με αποτελεσμα την "εκτοξευση"της Λεπεν,ποιες ειναι οι αλλες υποψηφιες για εξοδο χωρες ;Η Ολλανδια,η Αυστρια,η Φινλανδια και η Ουγγαρια ! Δηλαδη τα τεσσερα υπολοιπα μελη της "στενης παρεας" του Σοιμπλε,οι πιστοι συμμαχοι του,οι ακροδεξιες κυβερνησεις των οποιων απποτελουν τα εκτελεστικα οργανα του στην προσπαθεια πληρους νεοφιλελευθεροποιησης της Ε.Ε. !Για σκεφθειτε το ! Αυτοι οι οποιοι διαμορφωσαν -υπο την Γερμανοσοιμπλικη ηγεσια-το σημερινο προσωπο της Ευρωπης σε κατι διαμετρικα αντιθετο απο αυτο που ειχαν οραματισθει οι ιδρυτες της Ε.Ε.,ειναι αυτοι ακριβως οι οποιοι θελουν να φυγουν αμεσα απο την ενωση δρομολογωντας ετσι,με βεβαιοτητα,τηνδιαλυση της !!!Το τι σημαινει αυτο δεν ειναι δα και δυσκολο να το καταλαβει ο οποιοσδηποτε.Διοτι ουδεποτε αυτο που κανει "νιαου-νιαου"στα κεραμιδια ειναι σκυλος που γνωριζει ξενες γλωσσες . Ειναι,παντοτε,γατος !
Δε θα καταλάβω ποτέ αυτή τη μανία να κράζουν τα "Plan B".Είτε μιλάμε για μία συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων είτε για μια ένωση κρατών, όλοι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να έχουν "Σχέδια Β" για την περίπτωση που κάποιος θέλει να αποχωρήσει.Ποιά θα ήταν η σωστή και υπεύθυνη κίνηση;Να ποντάρουν στο ότι θα έμενε η GB και να τους πιάσει απροετοίμαστους το Brexit; Και ακριβώς το ίδιο ισχύει και με το Plan B για την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα έφευγε πέρσι υπήρχαν άλλες 27 χώρες, εκ των οποίων πολλές θα πέρναγαν δύσκολα αν δεν υπάρχουν σχέδια διαχείρισης της όλης κατάστασης.Τέτοιου είδους συνεργασίες δεν είναι πάρτυ που διοργανώνεις παρέα με τον κολλητό σου - διαφωνίσατε στη μάρκα μπύρας και αποφασίσατε να κάνετε τα πάρτυ σας ξεχωριστά και ποιός χέστ#@ε; - μιλάμε για οικονομίες και ανθρώπους.