Λονδρέζοι μαζεύουν υπογραφές διεκδικώντας την ανεξαρτησία τους από τη Μεγάλη Βρετανία

Λονδρέζοι μαζεύουν υπογραφές διεκδικώντας την ανεξαρτησία τους από τη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
1

Το Λονδίνο, η κοσμοπολίτικη παγκόσμια μητρόπολη των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων ψήφισε συντριπτικά ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, σε ποσοστό περίπου 60%.

Όμως, μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος που σόκαραν τον πλανήτη, μία μερίδα Λονδρέζων αποφάσισε να εκφράσει το θυμό και την αγανάκτησή τους μέσω των social media.

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, αλλά και η Washington Post, σε μία προσπάθεια να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ορισμένοι χρήστες του Twitter επιχείρησαν να οργανώσουν μία διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο «Ημέρα Ανεξαρτησίας του Λονδίνου».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών στον ιστότοπο change.org που ζητά από το νέο δήμαρχο του Λονδίνου, Sadig Khan την απόσχιση της βρετανικής πρωτεύουσα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένταξή της στην Ε.Ε.

Η αίτηση έχει συγκεντρώσει μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, 44.028 υπογραφές από τις 50.000 που έχουν τεθεί ως όριο (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

Βέβαια, η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν πρόκειται να έχει κάποιο ρεαλιστικό αντίκτυπο ή να οδηγήσει πράγματι στην απόσχιση του Λονδίνου από τη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο αποτελεί σαφέστατη ένδειξη του διχαστικού κλίματος που θα κυριαρχεί στις γειτονιές και στους δρόμους ολόκληρης της Αγγλίας το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, σχολιάζοντας την απόφαση των Βρετανών να φύγει από την αγκαλιά της ευρωπαϊκής οικογένειας αρκέστηκε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Με στοιχεία από την Washington Post

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ