Brexit ή Bremain: Οι διάσημοι Βρετανοί που πήραν ανοιχτά θέση στο κρίσιμο δημοψήφισμα

Brexit ή Bremain: Οι διάσημοι Βρετανοί που πήραν ανοιχτά θέση στο κρίσιμο δημοψήφισμα Facebook Twitter
2

Με τις κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία ήδη ανοιχτές από τις 07:00 τοπική ώρα για ένα πολυσυζητημένο δημοψήφισμα που θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την ΕΕ, συνολικά 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται αυτή τη στιγμή να αποφασίσουν για το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της χώρας τους- ανάμεσά τους και διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος, των σπορ και των τεχνών. 

Όσο πλησίαζε η κρίσιμη μέρα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έβγαιναν να δηλώσουν δημοσίως την θέση τους στο μεγάλο ερώτημα "Brexit ή Bremain" με δεκάδες celebrities την ίδια στιγμή να τάσσονται υπέρ ή κατά. Όπως σημειώνει ο Independent, αν και φαινομενικά η πλειονότητα των διασήμων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, υπήρξαν και αρκετοί πολύ "χτυπητοί" celebrities που υποστήριξαν δημοσίων το Brexit.

Bremain: Ποιοι διάσημοι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

"Ζούμε σε έναν ζωντανό και συνδεδεμένο κόσμο όπου μόνο όλοι μαζί οι άνθρωποι είμαστε δυνατοί. Για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα παγκόσμια προβλήματα όλοι μαζί και όχι μόνοι μας" δήλωσε ο David Beckham, άποψη που συμμερίστηκε και η σύζυγός τους Victoria. Άλλοι αθλητές που τάχθηκαν υπέρ του Bremain είναι οι Gary Lineker, Paula Radcliffe, Brian Moore, Lawrence Dallaglio, Bobby George και Ben Ainslie.

 

Brexit ή Bremain: Οι διάσημοι Βρετανοί που πήραν ανοιχτά θέση στο κρίσιμο δημοψήφισμα Facebook Twitter

 

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ τάχθηκαν επίσης ο Elton John και η συγγραφέας JK Rowling. Οι ηθοποιοί Benedict Cumberbatch και Sir Patrick Stewart "ηγήθηκαν" άλλων 180 ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης κι όλοι μαζί στήριξαν την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στέλνοντας ανοικτή επιστολή υπέρ του Remain, που μέσα έφερε τις υπογραφές και διάσημων μουσικών όπως οι Hot Chip, alt-J και Paloma Faith, συγγραφέων όπως οι Dame Hilary Mantel και John le Carre αλλά και τη διάσημης σχεδιάστριας μόδας Dame Vivienne Westwood.

 

Ο Daniel Craig ανέβασε χθες στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία όπου φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε "Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί. Καμία χώρα μόνη της" για να δημοσιοποιήσει τη στάση του υπέρ του Remain. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι John Hurt, Idris Elba, Helena Bonham-Carter, Daniel Portman, Keira Knightley και Cara Delevingne.

Υπέρ της παραμονής και ο Stephen Hawking, που δήλωσε πως "η πρόοδος έρχεται από την συνεργασία", τοποθέτηση με την οποία συμφώνησαν και πολλοί άλλοι Βρετανοί επιστήμονες.  

Brexit: Ποιοι υποστηρίζουν το να φύγει η Μ. Βρετανία από την ΕΕ

O John Cleese των Monty Python συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν πως το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι καλύτερο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά εντός. "Αν πίστευα πως υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα για μεγάλη αναμόρφωση της ΕΕ, θα ψήφιζα να μείνουμε. Αλλά δεν υπάρχει. Δυστυχώς" σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter. 


Υπέρ του Brexit τάχθηκε όμως και ο Sir Michael Caine όπως επίσης και η διάσημη ηθοποιός Elizabeth Hurley. "Αν σημαίνει πως μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο να χρησιμοποιούμε αξιοπρεπείς λαμπτήρες και υψηλής ισχύος πιστολάκια για τα μαλλιά και ηλεκτρικές σκούπες, αν το επιθυμούμε, τότε σίγουρα στηρίζω το Brexit" ανέφερε η διάσημη ηθοποιός. 

Ανάμεσα στους Βρετανούς αθλητές που στηρίζουν το Brexit συγκαταλέγονται οι Sol Campbell, Sir Ian Botham, David James, Perry McCarthy και James Cracknell.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ