Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Θρήνος για τους δύο νεκρούς Facebook Twitter
0

Για μεγάλη αναζωπύρωση στις περιοχές Σπήλια και Κούρδαλι και την πυρκαγιά να είναι εκτός ελέγχου έκανε λόγο πριν λίγα λεπτά ο Φιλέλευθερος, Η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των υψηλών καπνών, αλλά όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Στα υπόλοιπα μέτωπα, η κατάσταση είναι αμετάβλητη ενώ εκκενώνονται τα χωριά, Σπήλια, Κούρδαλι και Καννάβια.

Την ίδια ώρα, σε πένθος έχει βυθιστεί το νησί για τους δύο νεκρούς Δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του ανέφερε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικώς «εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους οικείους του αδικοχαμένου Ανδρέα Σοφοκλέους προς τους οποίους η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός». Αυτές τις στιγμές οδύνης, είπε, «οι σκέψεις όλων μας στρέφονται τόσο προς την οικογένεια του Ανδρέα όσο και προς όλους όσοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες μάχονται κατά της πύρινης λαίλαπας, διατεθειμένοι να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους στο καθήκον που τους έταξε η Πολιτεία».


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις νερού. Στην προσπάθεια παίρνουν μέρος 16 πτητικά μέσα, από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Θρήνος για τους δύο νεκρούς Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ