11 εκατ. υπογραφές για να σταματήσει το φεστιβάλ της σφαγής των σκύλων στο Yulin της Κίνας

11 εκατ. υπογραφές για να σταματήσει το φεστιβάλ της σφαγής των σκύλων στο Yulin της Κίνας Facebook Twitter
H Carrie Fisher μαζί με τους ακτιβιστές που βρέθηκαν έξω από την κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο
0

Η διάσημη ηθοποιός Carrie Fisher η οποία υποδύεται την πριγκίπισσα Lea στο Star Wars ένωσε τη φωνή της με τους ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για το αμφιλεγόμενο φεστιβάλ Yulin στην Κίνα. Η αντιπροσωπεία που μετέβη στην κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο, θέλησε να καταθέσει το ψήφισμα κατά του φεστιβάλ το οποίο έχουν υπογράψει 11 εκατομμύρια πολίτες του κόσμου. Ωστόσο βρετανικά μέσα αναφέρουν πως οι ακτιβιστές δεν έγιναν δεκτοί από την πρεσβεία.

Την ίδια ώρα, και λίγο πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ κατά το οποίο σφαγιάζονται χιλιάδες σκύλοι, ομάδες ακτιβιστών ταξιδεύουν στην Κίνα και διοργανώνουν επιχειρήσεις διάσωσης ζώων που είναι σε κλουβιά και προορίζονται για θανάτωση. Πολλές είναι οι καμπάνιες που είναι σε εξέλιξη και στο εσωτερικό της Κίνας με ακτιβιστές να αμφισβητούν τις παραδοσιακές ρίζες της γιορτής και να το καταδικάζουν για βαρβαρότητα.

11 εκατ. υπογραφές για να σταματήσει το φεστιβάλ της σφαγής των σκύλων στο Yulin της Κίνας Facebook Twitter
Σκυλιά στοιβαγμένα σε κλουβιά οδηγούνται στα σφαγεία ενόψει των προετοιμασιών για το φεστιβάλ

To φεστιβάλ ξεκινά στις 20 Ιουνίου και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή η συζήτηση γίνεται πιο έντονη και ξεκινούν οι δράσεις και οι καμπάνιες για τη διακοπή τους. Παράλληλα κορυφώνεται και η διαμάχη για το αν θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των ζώων που μαζικά σφαγιάζονται με τους πολέμιους των φιλόζωων να καταγγέλουν υποκριτική στάση. Εναντίον του φεστιβάλ είναι και χιλιάδες κινέζοι πολίτες, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που το υποστηρίζουν και το συντηρούν οικονομικά.

 

11 εκατ. υπογραφές για να σταματήσει το φεστιβάλ της σφαγής των σκύλων στο Yulin της Κίνας Facebook Twitter

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM