ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τρεις νεκροί στην Ισπανία από το "αέριο του γέλιου"

Τρεις νεκροί στην Ισπανία από το "αέριο του γέλιου" Facebook Twitter
2

Τρείς περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τελευταίους μήνες από χρήση νοθευμένου υποξείδιου του αζώτου, που χρησιμοποιείται στο λεγόμενο «αέριο του γέλιου», αναφέρθηκαν στις Βαλεαρίδες νήσους στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Περιφέρειας Patricia Gomez, η μάχη κατά της διανομής και κατανάλωσης του συγκεκριμένου στοιχείου δεν έχει κερδηθεί ακόμη, παρότι το αέριο αυτό είναι απαγορευμένο.

Η  προμήθεια του συνεχίζει να γίνεται μέσω ιστοσελίδων αλλά και «διανομέων», συνήθως νέων ανθρώπων που θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Οι αρχές στην Ισπανία εκφράζουν φόβους εν όψει και της τουριστικής σεζόν, καθώς η συγκεκριμένη χημική ένωση είναι δημοφιλής μεταξύ των τουριστών.

Η κατανάλωσή του αερίου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ειδικά αν συνδυάζεται με υψηλές δόσεις οινοπνεύματος. Το πρωτοξείδιο του αζώτου, έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια στον τοκετό ως ένα αναλγητικό και ως μια εναλλακτική λύση προς την επισκληρίδιο.

Σύμφωνα με την έρευνα του Νοσοκομείου του Μπράιτον, το αέριο αυτό ήταν υπεύθυνο για 17 θανάτους στη Βρετανία μεταξύ του 2006 και του 2012, αν και κατά τα επόμενα χρόνια συνέχισε να καταγράφει περισσότερους θανάτους, κυρίως μεταξύ των νέων εφήβων. 

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.


Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου, ή θάνατο από ασφυξία. 


2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ