ΑCAB σημαίνει "όλες οι γάτες είναι όμορφες" (ή μήπως όχι;)

ΑCAB σημαίνει "όλες οι γάτες είναι όμορφες" (ή μήπως όχι;) Facebook Twitter
0

Τη διαμαρτυρία μιας γυναίκας από τη Μαδρίτη προκάλεσε η ενέργεια αστυνομικών να τη συλλάβουν έξω από το γήπεδο Vicente Calderon, μετά τον τελικό μεταξύ της Σεβίλλης και της Μπαρτσελόνα, επειδή κρατούσε μια τσάντα που είχε πάνω το ακρωνύμιο ACAB και τη φράση "Αll Cats Are Beautiful".

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι το λογότυπο στην τσάντα ήταν απλώς μια προσπάθεια να «προσπελαστεί» ο νόμος που απαγορεύει την εξύβριση αστυνομικού, αφού το ακρωνύμιο ACAB είναι γνωστό διεθνώς ως «all cops are bastards".

Η ιδιοκτήτρια της τσάντας ανέβασε φωτογραφία της τσάντας στα social media, μαζί με τη διαμαρτυρία της και την επιμονή της, ότι το σλόγκαν δεν είχε κανένα κρυφό νόημα και αφορούσε μόνο τις γάτες και όχι τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, η αστυνομία της κοινοποίησε την αιτία της σύλληψης και επέμεινε ότι η δικαιολογία της ήταν απλώς ένα ψέμα.

Ο νόμος για τη Δημόσια Ασφάλεια προβλέπει ποινές μέχρι και 600 ευρώ για τέτοια ήσσονος  σημασίας αδικήματα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM