Ακραία μέτρα ασφάλειας γύρω από τον Νετανιάχου- Ζήτησαν σε φωτορεπόρτερ να γδυθεί για να τον ελέγξουν

Ακραία μέτρα ασφάλειας γύρω από τον Νετανιάχου- Ζήτησαν σε φωτορεπόρτερ να γδυθεί για να τον ελέγξουν Facebook Twitter
1

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (FPA) του Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα για τη συμπεριφορά που επιφύλαξε η ασφάλεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε έναν φωτορεπόρτερ από τον οποίο ζητήθηκε να γδυθεί προκειμένου να του επιτραπεί να καλύψει τη συνάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Γάλλο ομόλογό του.


Ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και για τον λόγο αυτό του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη συνάντηση των δύο ηγετών με αποτέλεσμα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μείνουν χωρίς φωτογραφίες από ανεξάρτητη πηγή. Τα πρακτορεία-μέλη της FPA αρνήθηκαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που τους διέθεσε το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.


Ο Άτεφ Σαφάντι, γνωστός φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το EPA είχε επιλεγεί για να φωτογραφίσει τη συνάντηση και να μοιράσει κατόπιν φωτογραφίες στους συναδέλφους του, ώστε να αποφευχθεί η τεράστια συρροή φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων. "Η FPA είναι κατάπληκτη και απογοητευμένη από την πληροφορία ότι για άλλη μια φορά ζητήθηκε από έναν φωτοειδησεογράφο που κάλυπτε μια εκδήλωση παρουσία του (Ισραηλινού) πρωθυπουργού να υποβληθεί σε εξευτελιστικό έλεγχο πριν του επιτρέψουν να μπει" στην αίθουσα, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.


Η FPA κάλεσε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ "να σέβονται σε τέτοιες περιστάσεις το δικαίωμα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων να ασκούν το επάγγελμά τους, χωρίς να απαιτούν να υποβάλλονται σε εξευτελιστικούς, ατομικούς ελέγχους".


Ο Σαφάντι δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο μοναδικός από τον οποίο ζητήθηκε να γδυθεί προκειμένου να του επιτραπεί να καλύψει μια εκδήλωση. Άλλοι δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει ότι ζητείται τακτικά από ορισμένους να βγάλουν τα ρούχα τους και να υποβληθούν σε ελέγχους. Όταν αρνούνται, αναγκάζονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας να αποχωρήσουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια