Ιαπωνία: 100 ληστές έκλεψαν 12,7 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε λιγότερο από 3 ώρες

Ιαπωνία: 100 ληστές έκλεψαν 12,7 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε λιγότερο από 3 ώρες Facebook Twitter
0

Μέλη ενός διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος εικάζεται πως κατάφεραν να κλέψουν περίπου 12,7 εκατ. δολάρια (1,4 δισ. γεν) από ATM στην Ιαπωνία, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ωρών, σε μια τολμηρή ληστεία, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες, συντονισμένες αναλήψεις μετρητών.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το κύκλωμα αποτελούνταν από 100 άτομα (σ.σ. μέχρι στιγμής κανένας τους δεν έχει συλληφθεί), τα οποία συνεργάστηκαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες με πραγματικούς λογαριασμούς και στοιχεία που υποκλάπηκαν από μία τράπεζα της Νοτίου Αφρικής.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν τις πλαστές κάρτες στα ATM 1.400 παντοπωλείων το πρωί της Κυριακής 15ης Μαΐου, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε κάθε ένα από τα ΑΤΜ έγινε ανάληψη ύψους ¥ 100.000 - το μέγιστο, επιτρεπτό ποσό ανάληψης.

Όπως αναφέρει το δίκτυο «Kyodo News», οι αναλήψεις έγιναν στο Τόκιο και 16 άλλες επαρχίες. Η ιαπωνική αστυνομία έχει ζητήσει επισήμως από τις αρχές της Νοτίου Αφρικής, μέσω της Interpol, να εξακριβώσουν πως ακριβώς βρέθηκαν τα στοιχεία των λογαριασμών στην κατοχή των δραστών.

Δημοσιεύματα και αναφορές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υποστηρίζουν ότι οι δράστες δεν βρίσκονται πλέον στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιώντας κάρτες που έχουν εκδοθεί σε διαφορετική χώρα και πραγματοποιώντας τις αναλήψεις Κυριακή (σ.σ. μέρα που οι τράπεζες είναι κλειστές) - είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν αποκαλυφτεί το έγκλημά τους.

Η Ιαπωνία είναι το τελευταίο θύμα μιας σειράς συντονισμένων «χτυπημάτων» σε ΑΤΜ με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών. Σε μία περίπτωση το 2012, οι δράστες κατάφεραν να αποσύρουν περί τα 4,5 δισ. γεν (περίπου 40 εκατ. δολάρια) από 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και πάλι της Ιαπωνίας.

Mε πληροφορίες από την εφημερίδα Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM