Φωτιά στο αεροσκάφος της Egypt Air λίγο πριν τη συντριβή

Φωτιά στο αεροσκάφος της Egypt Air λίγο πριν τη συντριβή Facebook Twitter
0

Νέα τροπή στις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της Egypt Air δίνουν οι δηλώσεις και τα στοιχεία που παρουσίασε χθες βράδυ ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας πτήσεων.

H Deutsche Welle μετέδωσε πως υπάρχουν ενδείξεις για φωτιά μέσα στο αεροσκάφος, πριν η πτήση MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Ο εμπειρογνώμονας της αεροναυπηγικής που μίλησε στη DW ανέφερε πως "Υπήρξε πυρκαγιά στο αεροσκάφος". Ο Tim van Beveren επικαλούμενος στοιχεία από την εξειδικευμένη υπηρεσία Aviation Herald, πρόσθεσε πως "Το σύστημα έστειλε πολύ σαφή μηνύματα. Ανιχνεύθηκε καπνός σε μια τουαλέτα. Ένα λεπτό αργότερα, ανιχνεύεται καπνός και στο τμήμα όπου υπάρχει το σύστημα αεροηλεκτρονικών και δύο λεπτά μετά, οι μονάδες ελέγχου πτήσης κατέρρευσαν". 

 

O Beveren αναφέρει μάλιστα πως είναι βέβαιος για τα δεδομένα που έχει και εκφράζει την απορία του που οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσίως μοιραστεί την πληροφορία. Eπιπλέον υπογραμμίζει πως η φωτιά στο αεροσκάφος είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ώρα πτήσης και απαιτεί άμεση αντίδραση από τον πιλότο. Ωστόσο σημειώνει πως από τα στοιχεία που έχει δεν μπορεί να γνωρίζει αν η φωτιά έχει προκληθεί από τεχνική βλάβη ή ανθρώπινος παράγοντα.

Λίγες ώρες αργότερα, το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανακοίνωσε πως έχουν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού εντός του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir.

 

Την ίδια ώρα, και ενώ ακόμη δεν υπάρχει κανένα ίχνος από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, οι έρευνες έχουν στραφεί στη λίστα των επιβατών, το πλήρωμα και το προσωπικό συντήρησης του αεροσκάφους.  Η αστυνομία των αεροπορικών μεταφορών (GTA), η αστυνομία των συνόρων (PAF) και οι υπηρεσίες πληροφόρησης εργάζονται πυρετωδώς για να συνθέσουν το παζλ των γεγονότων που προηγήθηκαν της επιβίβασης του πληρώματος και των επιβατών στο Airbus A320 της EgyptAir στο Ρουασί.

Επιβάτες, μέλη του πληρώματος, προσωπικό για τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου, αχθοφόροι: στόχος είναι να αναγνωριστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο αεροσκάφος με τη βοήθεια κυρίως των βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος. Σύμφωνα πάντως με μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «κανένα κενό ή ύποπτο πρόσωπο» δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν. Με μια πρώτη ματιά, τα μέτρα ασφαλείας στο Ρουασί εφαρμόστηκαν σωστά δήλωσε μια άλλη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν έχει αποκλειστεί, όμως μάλλον με τη μορφή μιας ανθρώπινης ενέργειας, παρά ενός εκρηκτικού μηχανισμού».

 

Η έρευνα είναι ακόμα πιο περίπλοκη εξαιτίας του γεγονότος ότι πριν από την απογείωσή του από το Παρίσι, το αεροσκάφος πέρασε από την Αίγυπτο, την Ερυθραία και την Τυνησία.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM