Θρίλερ με το Brexit- Διχασμένοι οι Βρετανοί, αλλά θεωρούν πως ο Κάμερον λέει ψέματα υπέρ της ΕΕ

Θρίλερ με το Brexit- Διχασμένοι οι Βρετανοί, αλλά θεωρούν πως ο Κάμερον λέει ψέματα υπέρ της ΕΕ Facebook Twitter
0

"Η ΕΕ ακολουθεί τον δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος" δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος γι' αυτό το θέμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Sunday Telegraph, ο Τζόνσον έκρινε ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και από συγκεντρωτισμό κι είναι καταδικασμένη να αποτύχει. 

«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος», είπε ο Τζόνσον. «Η ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου. «Δεν υπάρχει καμιά εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας», συνέχισε.

Θρίλερ με το Brexit- Διχασμένοι οι Βρετανοί, αλλά θεωρούν πως ο Κάμερον λέει ψέματα υπέρ της ΕΕ Facebook Twitter

Στη συνέντευξη του, ο Τζόνσον τόνισε πως θέλει οι Βρετανοί να γίνουν «οι ήρωες της Ευρώπης» ξανά, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που παραπέμπει, όπως σημείωσε η εφημερίδα, σε εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, του πρωθυπουργού της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τζόνσον υποστήριξε ακόμη πως οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ επέτρεψαν στη Γερμανία να αυξήσει τη δύναμή της, να «κατακτήσει» την οικονομία της Ιταλίας και να «καταστρέψει» την Ελλάδα.

Ο Τζόνσον, ένας από τους υποψηφίους για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις -όποτε τεθεί τέτοιο ζήτημα- έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φωνές της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Θρίλερ με το Brexit- Διχασμένοι οι Βρετανοί, αλλά θεωρούν πως ο Κάμερον λέει ψέματα υπέρ της ΕΕ Facebook Twitter


Από την άλλη, ο Κάμερον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, επιχειρηματολογεί πως η χώρα του είναι ασφαλέστερη, έχει μεγαλύτερη επιρροή και απολαύει μεγαλύτερης ευημερίας μένοντας στην Ευρώπη. Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους ότι λέει την αλήθεια όταν επιχειρηματολογεί για τους λόγους που η Βρετανία πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θρίλερ με το Brexit- Διχασμένοι οι Βρετανοί, αλλά θεωρούν πως ο Κάμερον λέει ψέματα υπέρ της ΕΕ Facebook Twitter

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ComRes, για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Mirror και του ιστότοπου της εφημερίδας Independent, που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο, διπλάσιος αριθμός ψηφοφόρων θεωρεί πως ο Τζόνσον είναι πιο πιθανό να πει την αλήθεια για την ΕΕ από αυτόν που πιστεύει το ίδιο για τον Κάμερον. Μόλις το 21% των ερωτηθέντων στην έρευνα συμφωνεί ότι ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είναι πιθανότερο να λέει την αλήθεια για την ΕΕ σε σύγκριση με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και στον αντίποδα το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζόνσον είναι πιο πιστευτός από τον Κάμερον. Επιπλέον το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη εάν η Βρετανία παρέμενε μέλος της ΕΕ σε σύγκριση με το 29% που θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα εάν η Βρετανία αποχωρούσε.

Καθώς απομένουν μόλις έξι εβδομάδες ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, οι Βρετανοί παραμένουν διχασμένοι στα δυο όσον αφορά το ζήτημα, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM