Stephen Hawking: Οι "μίνι" μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να μας λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα ή να μας καταστρέψουν

Stephen Hawking: Οι "μίνι" μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να μας λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα ή να μας καταστρέψουν Facebook Twitter
0

Στην τελευταία επιστημονική θεωρία του, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking υποστηρίζει ότι οι «μίνι» μαύρες τρύπες θα μπορούσαν  να τροφοδοτήσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο - αλλά οι ίδιες τρύπες θα μπορούσαν να καταστρέψουν και τον πολιτισμό, αν δεν ελεγχθούν.

Ωστόσο, ο φυσικός κατέστησε σαφές ότι η αξιοποίηση μιας μίνι μαύρης τρύπας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν θα μπορεί να αξιοποιηθεί στη Γη και θα πρέπει να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Σημείωσε επίσης ότι αν και οι άνθρωποι έχουν ψάξει για μίνι μαύρες τρύπες, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταφέρει να τις εντοπίσει.

"Αυτό είναι κρίμα, γιατί αν τις είχαν βρει, θα είχα πάρει το Νόμπελ," είπε ο Hawking που πιστεύει ότι οι μαύρες αυτές τρύπες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις επιπλέον διαστάσεις του χωροχρόνου. Με τον όρο "πρόσθετες διαστάσεις," ο Hawking αναφέρεται σε κάτι πέρα από τις τρεις διαστάσεις που οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και την τέταρτη διάσταση του χρόνου.

Ο διάσημος αστροφυσικός δεν έχει καταφέρει ως τώρα να πάρει το Νόμπελ, παρά τη θεωρία του ότι οι μαύρες τρύπες τελικά θα εξατμιστούν και θα εξαφανιστούν, η οποία δημιούργησε μια ενοποίηση της θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής. Ως πιθανή αιτία αυτής της αποτυχίας για βράβευση θεωρείται αυτό που ανέφερε, ότι δηλαδή η θεωρία του δεν έχει επιβεβαιωθεί διά της παρατήρησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM