Σεξ μια φορά την εβδομάδα

Σεξ μια φορά την εβδομάδα Facebook Twitter
7

Τα ζευγάρια που κάνουν  σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι πιο κοντά στην ευτυχία, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία στηρίχτηκε σε στοιχεία που  συγκεντρώθηκαν από 30 χιλιάδες Αμερικανούς. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έντυπο του Social Psychological and Personality Science.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι αυτή η συχνότητα της ερωτικής επαφής κάνει τα ζευγάρια πιο ευτυχή απ’ όσα κάνουν σεξ πιο συχνά ή λιγότερο συχνά. Τα ευρήματα ήταν ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τη διάρκεια μιας σχέσης.

Αφορμή για αυτή την έρευνα ήταν μία προηγούμενη που συμπέραινε ότι τα πολλά χρήματα δεν είναι παράγοντας της ευτυχίας. Έτσι,  οι επιστήμονες θέλησαν να διερευνήσουν αν ισχύει το ίδιο και με το πολύ σεξ.

Οι επιστήμονες δεν έδωσαν και εξήγηση για το λόγο που αυτή η συχνότητα επαφής ήταν η ιδανική. Υποθέτουν ότι είναι η καταλληλότερη «ποσότητα» με την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται ότι διατηρούν μια στενή επαφή με το άλλο τους μισό.

Το "μεγάλο πρόβλημα με την μελέτη είναι ότι εντοπίζει τη συσχέτιση, αλλά όχι και την αιτιώδη συνάφεια», δήλωσε ερευνητής που δεν ήταν στο team των επιστημόνων που έκαναν τη μελέτη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
σιγα εσεις ολοι σας γ@μιαδες! εδω περα 24 ωρες εχει η μερα και δε μας φτανει για βασικα πραγματα γιατι τη μιση μερα δουλευουμε, ενω εσεις προλαβαινετε και να ξενοπηδατε! χαχαχα
ναι βεβαια.. γιατι το ονειρο της καθε γυναικας ειναι να κανει παρανομο δεσμο με παντρεμενο και μαλιστα ανεργο! χαχαχαχαχαχαεκτος πια κι αν ολοι αυτοι ειναι ματσο και δεν δουλευουν.. και καθονται επισης και χαζολογανε στην lifo! χαχαχαχχαχα