Αυτή η online εφαρμογή της Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε από μια φωτογραφία

Αυτή η online εφαρμογή της Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε από μια φωτογραφία Facebook Twitter
O αλγόριθμος του 'Emotion API' θα μπορούσε να λύσει μυστήρια εκατοντάδων ετών που σχετίζονται με το ανθρώπινο πρόσωπο, σημειώνει το TheNextWeb
3

Το Project Oxford, το σάιτ όπου η Microsoft επιδεικνύει τα online εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης της, τα οποία βασίζονται σε μια σειρά από εξελιγμένους αλγόριθμους, εμπλουτίστηκε με μία πολύ εντυπωσιακή εφαρμογή που όχι μόνο ανιχνεύει το πρόσωπο σε μια φωτογραφία αλλά μπορεί να αναγνωρίσει με αρκετή ακρίβεια, από τις εκφράσεις του, και το τι αισθάνεται.

Μετά την μεγάλη απήχηση αλλά και την αμφισβητούμενη ακρίβεια των εργαλείων της εταιρείας που μάντευαν την ηλικία και την ομοιότητα προσώπων, από φωτογραφίες που ανέβαζε ο χρήστης, το 'Emotion API', ο αλγόριθμος αναγνώρισης συναισθημάτων διαβάζει και αποκωδικοποιεί τις εκφράσεις ενός προσώπου, αποτυπώνοντας με ποσοστά το κατά πόσο ένας χρήστης νιώθει φόβο, θυμό χαρά, αποστροφή, αηδία ή έκπληξη.

Αυτή η online εφαρμογή της Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε από μια φωτογραφία Facebook Twitter
"Η ακρίβεια της τεχνολογίας αναγνώρισης συναισθημάτων δεν είναι εγγυημένη, αφού βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο", υπενθυμίζει η Microsoft

Φυσικά, το εν λειτουργία demo που δημοσίευσε η Microsoft στο Project Oxford, επιτρέπει στον καθένα να ανεβάσει ή να σύρει απευθείας στο ειδικό πεδίο, μια φωτογραφία του και να δώσει την ευκαιρία στο 'Emotion API', να μαντέψει το τι νιώθει το πρόσωπο -ή τα πρόσωπα- που απεικονίζεται σε αυτή. Αρκεί το αρχείο της φωτογραφίας να είναι τύπου JPEG, PNG, GIF ή BMP, να έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 36x36 pixels και να είναι λιγότερα από 4 MB. 

Ολόκληρη η σουίτα εντυπωσιακών εργαλείων του Project Oxford, βρίσκεται σε αυτό τον σύνδεσμο.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
μπααα... εικόνα μελλοθάνατου κατάδικου τη βγάζει ουδέτερη, εικόνα σπαρακτικού κλάματος, με όλα της τα δάκρυα τη βγάζει 90% ευτυχία, ασε που το ίδιο βγάζει και για μένα. Δράμα.
Χαχα, το δοκίμασα με φωτογραφίες από sites ενηλικού περιεχομένου (ας το πούμε έτσι).Τελικά είναι πολύ καλοί ηθοποιοί ! Αναγννώριζε ασφαλώς τόσο τις εκφράσεις χαράς όσο και έκπληξης (αναλόγως τι φωτο θα επιλέξει κανείς)