Ηλιοβασίλεμα στον Πλούτωνα

Ηλιοβασίλεμα στον Πλούτωνα Facebook Twitter
Image credit: NASA/JHUAPL/SwRI
0

Μια συγκλονιστική φωτογραφία της επιφάνειας του Πλούτωνα, την ώρα που δύει ο Ήλιος, τραβηγμένη από το διαστημόπλοιο New Horizons, έδωσε προ ολίγου στη δημοσιότητα η Nasa μέσω του επίσημου blog της.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, περιγράφει τις συνθήκες λήψης, αυτής της εκθαμβωτικής φιωτογραφίας ηλιοβασιλέματος που συνέλαβε ο φακός της, σε απόσταση 7,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μακρυά από τη Γη.

"Μόλις 15 λεπτά μετά την πλησιέστερη προσέγγιση του στον Πλούτωνα, στις 14 Ιουλίου, 2015, το σκάφος New Horizons της NASA στράφηκε προς την κατεύθυνση του Ηλίου και φωτογράφισε το ηλιοβασίλεμα καθώς και τα επιβλητικά παγωμένα βουνά και πεδιάδες που εκτείνοται έως τον ορίζοντα του Πλούτωνα.

Η ομαλή έκταση στα δεξιά της πεδιάδας που φέρει την ανεπίσημη ονομασία Sputnik Planum πλαισιώνεται στα δυτικά (αριστερά) από άγρια βουνά μέγιστου ύψους 3.500 μέτρων. Το εμπρόσθιο τμήμα της οροσειράς φέρει την ανεπίσημη ονομασία Norgay Montes ενώ το οπίσθιο, προς τον ορίζοντα, Hilary Montes.

 

Το οπίσθιο ηλιακό φως, αναδεικνύει την συνεχώς διαστελλόμενη ατμόσφαιρα του Πλούτωνα η οποία αποτελείται από τουλάχιαστον 12 στρώματα. Η φωτογραφία ελήφθη από απόσταση 11.000 μιλίων (18.000 χιλιόμετρο) από τον Πλούτωνα και απεικονίζει την επιφάνειά του, ιδωμένη από τα 380 χιλιόμετρα ύψος."

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM