Κάμερα GoPro χαμένη στο διάστημα, επιστρέφει με μαγευτικές εικόνες

Κάμερα GoPro χαμένη στο διάστημα, επιστρέφει με μαγευτικές εικόνες Facebook Twitter
0

Το 2013 μια ομάδα φοιτητών, μετά από μήνες προετοιμασίας, αποφασίζουν να στείλουν μια κάμερα GoPro στο διάστημα. Για να το καταφέρουν χρησιμοποίησαν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και ένα κινητό τηλέφωνο για να καταγράψει την πορεία της αλλά και να εκπέμψει σήμα όταν θα επέστρεφε στη Γη.

Το μετεωρολογικό μπαλόνι, μεταφόροντας σε μια ειδική θήκα από 3D printer κάμερα και κινητό, ανέβαινε επί 87 λεπτά, φτάνοντας σε ύψος 30,1 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, όμως η ατμοσφαιρική πίεση που συνάντησε στην απαρχή του διαστήματος, το έσκασε, με αποτέλεσμα το φορτίο να επιστρέψει 30 χλμ. μακριά από το σημείο εκτόξευσής του, κάπου στο Grand Canyon.

Αν και οι φοιτητές είχαν υπολογίσει με σχετική ακρίβεια το σημείο προσγείωσης της κάμερας, που στο μεταξύ είχε βιντεοσκοπήσει το ταξίδι της. το κινητό είχε μηδενική λήψη στην τοποθεσία πτώσης, με αποτέλεσμα -ελλείψει σήματος- να νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στο διάστημα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί, αφού δεν έστελνε στίγμα.

Κάμερα GoPro χαμένη στο διάστημα, επιστρέφει με μαγευτικές εικόνες Facebook Twitter

Πριν λίγες εβδομάδες μια γυναίκα από τους δεκάδες περιπατητές που διασχίζουν τα πιο βατά σημεία της ερήμου, στην περιοχή του Grand Canyon, βρήκε την κάμερα και το κινητό και κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη τους, μέσω της SIM. Σε μερικές μέρες, ανέβηκε το παρακάτω 4λεπτο βίντεο της αποστολής, με εντυπωσιακά πλάνα της περιοχής κατά την απογείωση, αλλά και μια μαγευτική άποψη του πλανήτη από 30.000 μέτρα ύψος.

Παρακολουθήστε το:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM