«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο

«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο Facebook Twitter
5

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Business Design απένειμε το βραβείο του για το ασχημότερο κτίριο του κόσμου. "Τυχερό" για το 2015 ήταν το κτίριο «20 Fenchurch Street» του Λονδίνου, στο οποίο οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν δώσει  το παρατσούκλι Walkie Scorchie.


Το δημιούργημα του Ουρουγουανού αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινιόλι Μπεσέιρο που αναγέρθηκε το 2006 είχε συγκεντρώσει από τις πρώτες στιμές αντιδράσεις. Κάποιοι μάλιστα το είχαν παρομοιάσει με σερβιέτα ενώ και οργανισμοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μορφή του, λόγω της επίπτωσης που έχει η μορφή του στη γενικότερη εικόνα των γύρω κτιρίων.


«Έκτρωμα 2015»-Κτίριo «τιμήθηκε» με τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο Facebook Twitter


Το 2013 είχε λάβει το "συνοδευτικό" Walkie Scorchie, καθώς η γυάλινη επιφάνεια του συγκεντρώνει προς μία πλευρά τις ακτίνες του ήλιου και μερικές φορές λιώνει εξαρτήματα παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Αυτό ομως δεν είναι το μόνο κακό αφού έχει και την "ιδιότητα" να διοχετεύει καθοδικά ρεύματα ανέμου ρίχνοντας κάτω περαστικούς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το ίδιο πρόβλημα με τις αντανακλέσεις είχε και το ξενοδοχείο vdara στο λας βέγκας (τού ίδιου αρχιτέκτονα). Στην παγίδα έπεσε και παλιότερα ο Gehry με την Συμφωνική του Λος Άντζελες, όπου είχε φτάσει να λιώνει την άσφαλτο και να καίει κουρτίνες σε απέναντι διαμερίσματα.