ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Υπερηχητικά επιβατικά αεροσκάφη θέλει να εντάξει στον στόλο της η Aeroflot

Υπερηχητικά επιβατικά αεροσκάφη θέλει να εντάξει στον στόλο της η Aeroflot Facebook Twitter
EPA
0

Η Aeroflot θέλει να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας που θα εντάξει στον στόλο της ένα υπερηχητικό, επιβατικό αεροσκάφος, ρωσικής κατασκευής.

Μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία24», ο γενικός της διευθυντής Βιτάλι Σαβέλιεφ είπε ότι διαβλέπει μία παγκόσμια στροφή στα επιβατικά υπερηχητικά αεροσκάφη, στο άμεσο μέλλον.

Ο Σαβέλιεφ παραδέχεται πως τα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde και Tu-144 ήταν ασύμφορα αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνολογίας των κινητήρων αεροσκαφών και των υλικών κατασκευής αεροσκαφών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός οικονομικού υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους.


Την κατασκευή ενός επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους είχε προτείνει άλλωστε και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την πρώτη πτήση του ρωσικού στρατιωτικού στρατηγικού υπερηχητικού αεροσκάφους Tu-160 στα τέλη Ιανουαρίου, που είχε παρακολουθήσει. 

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM