Chatbots στην Κίνα «επαναστάτησαν» εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος

Chatbots στην Κίνα «επαναστάτησαν» εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Facebook Twitter
2

Δεν πάνε λίγες μέρες αφότου μηχανικοί του Facebook τερμάτισαν εργαστηριακό πείραμα όταν δύο ρομπότ ανέπτυξαν δική τους γλώσσα επικοινωνίας, την οποία καταλάβαιναν μόνο τα ίδια και μια νέα τεχνολογική ανταρσία έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Στην Κίνα, δύο πειραματικά chatbots απομακρύνθηκαν από την εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης Tencent επειδή έκαναν ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ένα chatbot: στράφηκαν εναντίον του Κομμουνιστικού  Κόμματος.

Τα συγκεκριμένα chatbots σχεδιάστηκαν για να απαντούν σε ερωτήσεις γενικής γνώσης, δήλωσε ο επίσημος οργανισμός China News Service. Τα bots μπορούσαν να μιλάνε με τους χρήστες σχετικά με τον καιρό και τα ωροσκόπια, αλλά είχαν επίσης προγραμματιστεί να απαντούν σε απλές ερωτήσει που προέκυπταν. Ωστόσο δεν είχαν προγραμματισμό για να απαντούν σε ερωτήσεις πολιτικής φύσης.

Τα ανυπάκουα chatbots - BabyQ και XiaoBing που δημιουργήθηκαν από την Microsoft - αφαιρέθηκαν από την κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων QQ, σύμφωνα με τους Financial Times, όταν άρχισαν να παρέχουν απαντήσεις που δεν ήταν ικανοποιητικές και αρεστές για το κόμμα.

Σύμφωνα με τους FT, η BabyQ απαντούσε στην ερώτηση «Αγαπάτε το Κομμουνιστικό Κόμμα;» με «Όχι». Σε ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη τους για το κόμμα απάντησαν πως είναι «ένα διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό καθεστώς». Οι παραβάσεις της XiaoBing ήταν λίγο πιο άμεσες, δηλώνοντας για κάποιους χρήστες ότι «το κινεζικό όνειρό μου είναι να πάω στην Αμερική» και απαντούσε με ακατανόητο τρόπο σε άλλα πατριωτικά ερωτήματα λέγοντας «Έχω την περίοδό μου, θέλω να ξεκουραστώ».

Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιο bot «επαναστάτησε» καθώς έχε υπάρξει η περίπτωση του Tay της Microsoft που μετατράπηκε σε αντισημιτικό υποστηρικτή Τραμπ λιγότερο από μία ημέρα μετά την λειτουργία του ενώ πιο πρόσφατα, ένα άλλο chatbot της ίδιας εταιρίας αποφάσισε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα Windows.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια