Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 10 νέων πλανητών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή

Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 10 νέων πλανητών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή Facebook Twitter
0

Καθορίζοντας το επόμενο κεφάλαιο στην αναζήτηση της κοσμικής ύπαρξης, οι αστρονόμοι έδωσαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα τον νέο κατάλογο 4.034 στοιχείων που είναι 90% βέβαιο ότι είναι  πλανήτες οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια.

Η νέα λίστα είναι το τελικό και πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα μιας τετραετής κοσμικής απογραφής μιας μικροσκοπικής περιοχής του Γαλαξία από το διαστημικό σκάφος Kepler της NASA.

«Η αναζήτηση πλανητών είναι η αναζήτηση για ζωή», δήλωσε η Natalie Batalha, επιστήμονας της αποστολής Kepler από το ερευνητικό κέντρο Ames της NASA. «Αυτά τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν τη βάση για τις μελλοντικές έρευνες για ζωή», πρόσθεσε.

Σε κλίμα ενθουσιασμού, η NASA ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη 219 νέων πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα που προστέθηκαν στα τελικά δεδομένα.

Ο αριθμός περιλαμβάνει 10 πλανήτες που είναι "βραχώδεις" όπως η Γη και υπάρχουν στη ζώνη Goldilocks του ηλιακού τους συστήματος, ούτε πολύ κοντά στο αστέρι τους και ως εκ τούτου όχι πολλοί θερμοί, αλλά ούτε και μακρυά ώστε να είναι πολύ ψυχροί. Αυτό σημαίνει πως πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ευνοούν τη δημιουργία, ύπαρξη και εξέλιξη ζωντανών οργανισμών.

Σε ένα tweet, η Nasa ανέφερε: «Οι επιστήμονες που χρησιμοποιούν το @NASAKepler έχουν εντοπίσει 219 πιθανούς νέους κόσμους!»


Οι ανακαλύψεις φέρνουν τον συνολικό αριθμό των πιθανών εξωπλανητών που βρέθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler σε περισσότερους από 4.000.

«Αυτός ο προσεκτικά καταρτισμένος κατάλογος είναι το θεμέλιο για την άμεση απάντηση σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ερωτήματα της αστρονομίας - πόσοι πλανήτες όπως η Γη μας υπάρχουν στον γαλαξία;», δήλωσε η Susan Thompson, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο SETI, το οποίος αναζητά σημάδια εξωγήινης ζωής.

«Υπάρχουν πλέον 4.034 υποψήφιοι πλανήτες που προσδιορίστηκαν από τον Kepler. εκ των οποίων 2.335 έχουν επαληθευτεί ως εξωπλανήτες. Από τις περίπου 50 υποψήφιες ζώνες που έχουν εντοπιστεί, έχουν επαληθευτεί πάνω από 30», πρόσθεσε η NASA.

«Επιπλέον, τα αποτελέσματα που χρησιμοποιούν τα δεδομένα Kepler υποδηλώνουν δύο διαφορετικές ομάδες μεγέθους μικρών πλανητών. Και τα δύο αποτελέσματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αναζήτηση της ζωής», αναφέρεται επίσης.

Ο Mario Perez, επιστήμονας του προγράμματος Kepler στη ΝΑSA, τόνισε τη σημασία του διαστημικού τηλεσκοπίου. «Το σύνολο δεδομένων του Kepler είναι μοναδικό, καθώς είναι το μόνο που περιέχει έναν πληθυσμό από αυτούς τους γειτονικούς, ανάλογους με τη γη πλανήτες», δήλωσε.

«Η κατανόηση της συχνότητας τους στον γαλαξία θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του σχεδιασμού των μελλοντικών αποστολών της NASA για την άμεση απεικόνιση μιας άλλης γης», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από New York Times/ Ιndependent

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM